Архів новин

30 марта 2023

400 днів нашої оборони від повномасштабної агресії – це колосальний шлях, який ми пройшли всі разом – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Чотириста днів... Чотириста днів нашої оборони від повномасштабної агресії.

Це колосальний шлях, який ми пройшли. Всі разом – кожен і кожна, хто боровся й бореться за Україну. Хто дбав і дбає про державу й українців. Хто допомагав і допомагає нашій логістиці. Хто зміцнював і зміцнює українську стійкість.

Україна пройшла найстрашніші дні того лютого. Витримали й цю зиму. Колосальні зусилля за цими словами...

Ми пройшли минулу весну, що змінила перебіг цієї війни на користь нашої оборони.

Повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту Регіонального плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

З метою вивчення та врахування думки громадськості запрошуємо взяти участь у обговоренні проєкту Регіонального плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору  в Україні до 2030 року.

Організатором громадського обговорення визначено Департамент будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування Луганської облдержадміністрації.

Вступ-2023: 10 кроків для вступу до закладу вищої освіти у 2023 році

1. Ключовий інструмент вступної кампанії 2023 року – особистий електронний кабінет вступника. 

2. ЗВО створює консультаційний центр приймальної комісії для надання допомоги вступникам під час реєстрації особистого електронного кабінету та подання заяв. Вступники можуть звернутися до консультаційного центру будь-якого ЗВО.

Реєстрація особистих електронних кабінетів розпочинається 1 липня 2023 року на вебсайті за адресою https://vstup.edbo.gov.ua/. Особисті електронні кабінети вступників працюють до 30 листопада.

Евакуаційна група поліції «Білі янголи Луганщини» розпочинає роботу в деокупованих населених пунктах

Рішення про створення спеціалізованої групи прийнято з урахуванням складності ситуації в селах та селищах Луганщини, які щодня перебувають під ворожими обстрілами.

Майже місяць працівники поліції у складі групи «Білі янголи Луганщини» удосконалювали знання з правил проведення евакуаційних заходів, пройшли спеціалізовану підготовку з тактичних дій та надання домедичної допомоги пораненим.

Лисичанською громадою підрозділам Сил оборони України передані безпілотники різних модифікацій

Як зазначили у Лисичанській міській військовій адміністрації, ці безпілотні апарати придбані спільно з керівництвом області.

Коптери допоможуть військовим проводити розвідку, коригувати артилерію й своєчасно виявляти ворожі позиції.

Які додаткові гарантії встановлені для пенсіонерів з тривалим страховим стажем

Додаткові гарантії пенсійного забезпечення для осіб, які мають достатній страховий стаж та належать до певних вікових груп, встановлено пунктом 7 постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2023 № 168 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році ”.

Так, пенсіонерам, які досягли віку 65 років, не працюють та мають страховий стаж не менше ніж 30 років у жінок і не менше ніж 35 років у чоловіків, мінімальний розмір пенсії не може бути нижче 3120 гривень.

Понад 340 переселенців з Луганщини звернулися до гумхабу на Вінниччині на минулому тижні

За минулий тиждень у гуманітарному хабі, що знаходиться у Вінниці, ВПО нашого регіону видано 342 продуктових набори.

Пільгові категорії внутрішньо переміщених осіб отримали 310 гігієнічних наборів та упаковок підгузків.

Представником Луганського обласного центру зайнятості надані відповідні консультації.

У штабі також працюють сімейний лікар та медична сестра Центру первинної медико-санітарної допомоги м. Рубіжне, які протягом тижня допомагали пацієнтам з виміром тиску, глюкози та з інших медичних питань.

НМТ-2023: 32 завдання з німецької мови доступні у демонстраційному варіанті

Потенційні учасники тестування, які планують вибрати для складання німецьку мову, можуть виконати 32 завдання (https://lv.testportal.gov.ua/german/) з цього предмета у спеціальному онлайн-середовищі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде на реальному НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їхнього виконання демонстраційний варіант аналогічний вступному тесту.

За яких умов надаються пільги з оплати житлово-комунальних послуг

У відповідності до Закону України від 26 квітня 2001 року № 2402-ІІІ «Про охорону дитинства» (зі змінами) до числа пільговиків з оплати житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу відносяться:

• багатодітна сім’я – сім’я в якій подружжя (чоловік і жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі разом проживає та виховує трьох і більше дітей, в тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує;

#ГвардіяНаступу На Прикарпатті командир роти полку «Цунамі» з Луганщини готує добровольців поліцейської бригади #Лють до штурмових дій

#ГвардіяНаступу На Прикарпатті командир роти полку «Цунамі» з Луганщини готує добровольців поліцейської бригади #Лють до штурмових дій

Станцію РЕБ «Стриж», самохідний міномет «Тюльпан», склад з боєприпасами росіян знищили наші захисники на Лиманському та Куп’янському напрямках

Там протягом доби 301 раз росіяни нанесли удари різними типами артилерії.

Під час боєзіткнень 37 окупантів було вбито, ще 100 зазнали поранень.

На цій ділянці фронту знищено ворожі БТР-80, БМД, самохідний міномет «Тюльпан», чотири 120-мм міномети різних видів, станцію радіоелектронної боротьби «Стриж», а також польовий склад боєприпасів противника, - повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.
 

#назавжди_в_строю: Пішла добровольцем на війну, бо боліла душа за Україну — луганська поліцейська Ірина Гордієвич загинула на бойовому посту

Яскрава, освічена, професійна, патріотична – такою пам’ятають Ірину усі, хто її знав.

Захищати рідну землю вважала своїм обов’язком, тож без роздумів у 2014 році записалася у добровольчий батальйон «Луганськ-1».

Поліцейська загинула від вогнепального поранення на початку повномасштабної війни, перебуваючи на службі у м. Щастя. Указом Президента України захисниця посмертно нагороджена орденом «За мужність III ступеня».

Ірина Гордієвич народилася у м. Косів Івано-Франківської області, у надзвичайно мальовничому місці в оточенні Карпат.

Знищено склад з боєприпасами та установку «Град» ворога, у так званій «лнр» примусово паспортизують 315 мешканців геріатричного пансіонату, під час «перших виборів» жителям окупованих територій хочуть дозволити голосувати поза межами регіону та рф

Поблизу Стельмахівки спробував наступати ворог протягом минулої доби, втім, ніякого успіху не досяг.

«Окупанти не полишають спроб знайти слабкі місця в нашій обороні. Тому й змінюють напрямки своїх атак. Втрачають особовий склад і повертаються на позиції. Броньовану техніку на цій ділянці фронту росіяни втрачають практично щодня, – повідомив Олексій Смирнов, виконуючий обов’язки начальника обласної військової адміністрації. – Українським військовим вдалося знищити реактивну систему залпового вогню «Град», склад боєприпасів в тилу ворога та безпілотник».