Архів новин

31 марта 2023

Головне слово сьогодні – справедливість, для нашої держави та наших людей, які зазнали втрат через російську агресію – звернення Президента України

Українці! Українки!

Головне слово сьогодні – справедливість. Справедливість – для нашої держави, для всіх наших людей, які втратили рідних, близьких, втратили здоров’я, дім, нормальне життя через російську агресію, через терор окупанта.

Відбулись наші спеціальні заходи – в Бучі, в річницю звільнення міста, і в Києві. Саміт і переговори, друга конференція United for Justice – «Об’єднані заради справедливості»...

За тиждень біля Білогорівки нацгвардійці знищили 100 росіян та два їхніх бронеавтомобіля

Загалом минулого тижня нацгвардійці знищили близько 280 окупантів та 11 одиниць військової техніки ворога на Куп’янському, Слов’янському, Сіверському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках.

Зокрема, гвардійці 1-ї Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка в районі Білогорівки ліквідували 100 окупантів та спалили два ворожих бронеавтомобіля.
 

Задля спокою дітей: герої «Вулиці Сезам» заговорили українською і допоможуть малюкам стати розумнішими, сильнішими та добрішими

Із 27 березня на українському ТБ стартувала прем’єра всесвітньо відомого мультсеріалу «Вулиця Сезам» - анімаційного освітнього проєкту, що є частиною глобального плану Sesame Workshop і запущений в межах ініціативи зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Щодня о 12:30 на телеканалі ПЛЮСПЛЮС та інших платформах – у будь який зручний час і спосіб чарівні та безпосередні Елмо, Коржик та їхні друзі допомагатимуть дітям і батькам справлятися з кризовими ситуаціями.

Луганщина готується до деокупації: формуємо матеріальний резерв громад

«Вже сьогодні, розуміючи проблеми, з якими ми зіткнемось після звільнення наших територій, Новопсковська СВА почала формування місцевого матеріального резерву. Днями ми закупили 1000 літрів бензину А-95 та близько 800 літрів дизельного палива (у талонах), потужні бензинові та дизельні генератори, ємності для питної води на 1000 літрів, двокамерні печі та інше необхідне обладнання.

#Вірю_в_ЗСУ Знищено ще один сучасний російський танк Т-90 і три танки Т-72

На Куп'янському та Лиманському напрямках минулої доби відбулося 20 боєзіткнень.

У результаті, 54 окупанти було вбито, 133 поранено.

Також спалено чотири танки ворога - три Т-72 і один сучасний Т-90 "Прорив".

Крім того, як повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, знищено БМП і два автомобілі противника.
 

Вступ-2023: затверджені порядки прийому на навчання для здобуття фахової передвищої та вищої освіти в 2023 році

Ключовим інструментом вступної кампанії 2023 року стає особистий електронний кабінет вступника, що надає можливість швидко і у зручному для вступника місці та часі, в дистанційному режимі внести необхідні дані для подання заяв як на вступні випробування у закладі освіти, так і на участь у конкурсному відборі.

Для підтвердження вибору місця навчання достатньо буде визначитися в особистому електронному кабінеті вступника.

У Лисичанській багатопрофільній лікарні в Дніпрі на початку квітня прийматимуть гінеколог, хірург, ендокринолог

Поліклініка КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» розташована в м. Дніпро за адресою: вул. Мечнікова, 11 (правий берег, зупинка вул. Воскресенська).

1 квітня там прийматиме завідуючий гінекологічним відділенням Іван Георгійович Дробко.

3 квітня - лікар-хірург Євген Олександрович Петренко.

Із 3 по 5 квітня - лікар-ендокринолог Тетяна Валеріївна Мірошник.

Телефон реєстратури: +38 (066) 48 33 475.
 

Під час воєнного стану студенти зможуть здавати єдиний державний кваліфікаційний іспит поза межами України – рішення Уряду

Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я», яка дозволить студентам під час дії воєнного стану здавати ЄДКІ поза межами України за місцем їх постійного проживання/тимчасового перебування.

«Як тільки почнеться звільнення Луганщини, буду налагоджувати безпечне життя у рідній області», - Роман «Кінолог», луганський КОРДівець, який розміновує Херсонщину

До повномаштабного вторгнення рф Роман ніс службу на посаді кінолога та вибухотехніка Управління КОРД ГУНП в Луганській області.

До обов’язків поліцейського належало робити проходи для груп спецпризначенців під час затримання небезпечних злочинців та затримувати їх за допомогою службового собаки.

Однак вторгнення рф внесло свої корективи у службу поліцейського.

Національне інформаційне бюро накопичує дані про депортованих українських дітей

Національне інформаційне бюро при Мінреінтеграції продовжує збирати й актуалізувати дані про незаконно депортованих росіянами українських дітей. Узагальнені дані розміщено на державному порталі «Діти війни» (https://childrenofwar.gov.ua/). До їх збору й аналізу долучаються Офіс Президента, ОГП, СБУ, Служба зовнішньої розвідки, Нацполіція, громадські організації тощо.

Згідно з останніми даними, Національного інформаційного бюро, наразі незаконно депортованими вважаються 19 514 українських дітей.

7 квітня в Києві наших переселенців проконсультують спеціалісти ГУ ПФУ в Луганській області

7 квітня відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області, які тимчасово мешкають в Києві.

Звернутись за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 13:00 до гуманітарного хабу Лисичанської громади за адресою: м. Київ, вул. М. Ушакова, буд. 8А, 1-й поверх.

31 березня набув чинності Закон України «Про медіа», який започатковує ґрунтовну реформу у медіагалузі

Він значно розширює коло суб’єктів, які потрапляють у сферу повноважень медіарегулятора – Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Не всі його положення набувають чинності у цей день. Окремі норми впроваджуватимуться поступово відповідно до визначених Законом термінів.

Більше докладних роз’яснень – за посиланням: https://bit.ly/3lSKM3X
 

Кандидати на службу до штурмової бригади Нацполіції «Лють» пройшли підготовку з надання медичної допомоги

Кандидатам до штурмових бригад «Гвардії наступу» необхідно пройти лікарську експертизу та підготовку з надання медичної допомоги. 

Навчання добровольців до «Люті» відбувається за декількома програмами: «Бойовий медик», підготовка з тактичної медицини, а також надання першої домедичної допомоги.

Програма «Бойовий медик» тривала 10 днів, під час якої підготували 60 інструкторів. Навчання проходило на базі навчальних центрів у Львівській та Житомирській областях, де кандидати щодня займалися в інтенсивному режимі — по 8 годин.

Втрати на Луганщині регулярні війська рф компенсують мобілізованими, у школах на окупованих територіях допомагатимуть оформляти російські паспорти, шахти в Довжанську готують до закриття – в зміну спускаються лише по шість чоловік

Поблизу Кузьминого та Стельмахівки минулої доби спробували вести наступальні дії росіяни – безуспішно.

Артилерійських обстрілів зазнали Новоселівське, Невське і Білогорівка.