Архів новин

01 апреля 2023

Сьогодні держава-терорист почала головувати в Радбезі ООН, а вчора російська армія вбила ще одну українську дитину – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Підписав два укази щодо санкцій проти тих, хто працює на російську агресію.

Це посадовці держави-агресора, її ВПК – сотні компаній – та колаборанти. Йдеться про більш ніж 650 нових санкційних осіб.

РНБО продовжить цю роботу. І жоден із тих, хто допомагає терористам, працює на них, постачає або виробляє зброю для терору – жоден не уникне відповідальності.

Виїзна бригада Рубіжанської лікарні приймає в гумштабі у Вінниці

Виїзна бригада лікарів КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» розпочала прийом у м. Вінниця.

Для зручності пацієнтів бригада працює в гуманітарному хабі за адресою: вул. Максимовича, 43-б, в часи роботи хабу, тобто з 10:00 до 15:00.

Ви можете отримати консультацію:
- невролога;
- психіатра;
- лікаря УЗД (обстеження внутрішніх органів, легенів, суглобів, щитоподібної залози, молочних залоз, лімфатичних вузлів та ін.)
 

Як отримати електронний лікарняний, перебуваючи за кордоном

Півтора роки тому були запущені електронні лікарняні, що формуються на основі електронних медичних висновків про тимчасову непрацездатність (МВТН).

Наразі в електронній системі охорони здоров’я сформовано 15,4 млн МВТН, на основі яких видано 13,6 млн електронних лікарняних, у тому числі 6,07 млн лікарняних, що видано з початку повномасштабної війни.

МВТН має бути сформований в день звернення пацієнта, якщо згідно з висновком лікаря пацієнт має тимчасову втрату непрацездатності.

Щосереди переселенці Луганщини у Дніпрі зможуть отримати безкоштовну психологічну допомогу

Психологи міжнародної гуманітарної акції «Triangle Generation Humanitaire» проводитимуть зустрічі на базі Кремінського координаційного центру підтримки ВПО Луганської області.

Працюватимуть у групах та індивідуально, як з дорослими, так і з дітьми.

Під час індивідуальної роботи буде змога в довірливій обстановці поспілкуватись з психологами щодо своїх проблем та отримати потрібну психологічну підтримку. Розмова - конфіденційна.

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, 72-а.

Час: з 10:00 до 14:00.
 

#Вірю_в_ЗСУ 12 боєзіткнень зафіксовано на Лиманському та Куп'янському напрямках минулої доби

241 раз ворог відкривав вогонь по населених пунктах та позиціях українських військ минулої доби на цій ділянці фронту.

Там відбулося 12 боєзіткнень, що призвело до знищення 35 окупантів. Ще 85 росіян поранено.

Також підбито САУ "Гвоздика" та збито безпілотник ворога, - повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.
 

Олексій Смирнов: Невське - під обстрілом, поранено жінку, зруйновано щонайменше 5 будинків

Вогонь, який відкрили росіяни по населеному пункту вчора ввечері, не вщухає й досі, - повідомляє виконуючий обов'язки начальника обласної військової адміністрації.

Де українці можуть оформити за кордоном паспорти громадян України (ID-картки)

Українці, які перебувають за кордоном, можуть оформити паспорт громадянина України (ID-картку) у підрозділах державного підприємства «Документ», розміщених за межами України.

Наразі підрозділи працюють у Польщі, Туреччині, Словаччині та Чехії.
 

21 країна підтвердила проведення основної сесії НМТ-2023

Нині підтверджено домовленості щодо проведення основної сесії НМТ у таких країнах: Австрія, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, США, Фінляндія, Франція, Чехія і Швеція. Під час додаткової сесії учасники зможуть скласти НМТ в Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Чехії.

Перемовини з окремими закордонними установами/організаціями, зокрема з тими, що розташовані у Великій Британії, Грузії, Молдові, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Швейцарії, ще тривають.

ВПО з Луганщини, які мешкають в столичному шелтері, отримали одяг та ковдри від благодійників

Наразі на базі гуртожитку Європейського університету мешкають 290 переселенців, з яких 58 дітей та 100 пенсіонерів.

Для них благодійний фонд «Ми-Юкрейніанс» надав речі, іграшки, ковдри та одяг (для потреб дитячих будинків сімейного типу).

Слід зазначити, що у шелтері організовано куточок відпочинку з телевізором та дитячу кімнату з меблями, іграшками, канцелярією.

Щотижня мешканці отримують юридичні консультації, допомогу психолога та соціального працівника.

На базі гуртожитку, на постійній основі приймають терапевт та педіатр.
 

Майже 200 луганчан стали до лав штурмової бригади «Лють»

Добіг кінця набір до #ГвардіїНаступу. Але ті, хто встиг подати заявки на вступ до штурмових бригад до 1 квітня, ще проходять тестування щодо рівня  фізичної підготовки та морально-психологічного стану.

Як вже повідомлялось,  батальйон  «Луганськ-1» імені Героя України Сергія Губанова ГУНП у Луганській області у повному складі перейшов до  об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють» та став  основою цього елітного підрозділу.

Найінтенсивніші бої – за Білогорівку, жителів Щастинського району військові рф виселяють із домівок, на Старобільщині дезертирували 50 російських вояк

Українське військове командування відзначає, що Білогорівка залишається місцем найінтенсивніших боїв на Луганщині.

Втім, минулої доби противник спробував вести наступальні дії не тільки там, а й неподалік Макіївки, Кремінної, Червонопопівки, Діброви та в районі Серебрянського лісництва.