Архів новин

03 мая 2023

Військові катера «Старобільськ» отримали рації від Старобільщини

Військові, які несуть службу на патрульному катері типу «Айленд» Р191 «Старобільськ», отримали рації від колективу Старобільської районної військової адміністрації.

Безкоштовні курси з української мови для внутрішньо переміщених осіб стартують на Львівщині

На Львівщині незабаром стартують безкоштовні курси української мови для ВПО. Їх проводитиме Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Освітній курс покликаний поліпшити володіння українською мовою.

Крім того, учасники зможуть ознайомитися з цікавинками української мови, знайти нових друзів і попрацювати з фахівцями.

Танк Т-72 та дві БМП-1 росіян знищені на нашій ділянці фронту

За минулу добу 565 ударів зі ствольної та реактивної артилерії завдав ворог на Лиманському та Куп’янському напрямках.

Під час боєзіткнення вбито 36 окупантів, 108 – поранено.

Знищено ворожий танк Т-72, дві БМП-1 та один мінометний розрахунок.

Учасницю Другої світової, санітарочку Люсю з Кремінної привітали з 92-м Днем народження

Мешканка Кремінної, учасниця Другої світової війни Людмила Гаврилівна Євдошенко сьогодні, 3 травня, святкує 92-й День народження.

Від керівництва Луганської обласної державної адміністрації, Кремінської міської військової адміністрації та всіх мешканців області та громади іменинницю привітала заступниця директора КУ «КМЦКРДОІ «Добро» Наталія Єременко.

Гостя передала Людмилі Гаврилівні квіти, солодощі та подарунок – мобільний телефон.

А ще - побажання міцного здоров’я, турботи і уваги близьких людей, мирного неба та якнайшвидшого повернення додому.

Більше 400 переселенців з Луганщини на тому тижні отримали засоби гігієни і продукти на Кіровоградщині

У місцевому хабі в Кропивницькому триває видача державної гуманітарної допомоги у вигляді наборів продуктів харчування, засобів гігієни, підгузків та одягу.

Так, за минулий тиждень продукти харчування та засоби гігієни там  отримали 414 жителів Луганської області, одяг - 180 осіб.

Лікар, про приймає у хабі, надає консультації, проводить первинний огляд, видає е-рецепти на придбання ліків, виписує направлення для огляду у профільних спеціалістів.

Як внутрішньо переміщеним громадянам отримати електронний рецепт на рецептурні ліки

Для отримання електронного рецепта на ліки не потрібно укладати чи мати активну декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром.

Тобто українці, які змінили місце свого проживання чи втратили зв'язок зі своїм сімейним лікарем, можуть отримати е-рецепт у будь-якого лікаря в закладі, який доступний для них за місцем перебування.

Для цього не обов'язково укладати декларацію з сімейним лікарем, важливо лише бути зареєстрованим в електронній системі охорони здоров'я (ЕСОЗ).

Як переміщеній особі підтвердити стаж без трудової книжки

ВПО можуть довести свій стаж навіть якщо трудова книжка залишилась на тимчасово окупованій території.

Страховий стаж, набутий після 2000 року, обліковується онлайн, за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України.

Спеціалісти Лисичанської багатопрофільної лікарні продовжують приймати в Дніпрі

Поліклініка КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» приймає пацієнтів у м. Дніпро за адресою: вул. Мечнікова, 11 (правий берег, зупинка вул. Воскресенська).

Графік роботи:
- понеділок – п’ятниця з 08:00 до 18:00,
- субота з 08:00 до 15:00.

Телефон реєстратури +38 (066) 48 33 475.

Заклад оснащений необхідним медичним обладнанням для надання амбулаторної медичної допомоги дітям та дорослим. Обстеження та лікування проводяться безкоштовно.

Сьогодні - останній день реєстрації для участі в НМТ

Сьогодні, 3 травня, завершується реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті.

Наразі вже створено понад 276 тисяч персональних кабінетів, понад 268  тисяч осіб уже отримали повідомлення про успішну реєстрацію і можливість сформувати сертифікат НМТ 2023 року. Документи потенційних вступників ще опрацьовують регіональні центри оцінювання якості освіти, тож остаточні дані будуть оприлюднені після завершення обробки. 

У Сумах нашим ВПО видають матраци, посуд, постільні набори

До координаційного центру допомоги ВПО з Луганської області на Сумщині доставлений гуманітарний вантаж від Міжнародної організації з міграції.

А саме: 240 матраців, 95 наборів посуду, 312 постільних наборів, 116 пластикових боксів та 143 розкладні стільці. Видають їх тим переселенцям нашого регіону, хто проходив електронне анкетування.

Координаційний центр допомоги ВПО з Луганщини працює з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 14:00 за адресою : м. Суми, вул. Магістратська (Першотравнева) б. 29, каб. № 2.

Артем Лисогор узяв участь у конференції «Право на гідність у місцях компактного поселення»

«Офіційна цифра внутрішньо переміщених осіб в Україні наразі становить більш як 4,8 мільйона громадян. З цієї кількості понад 100 тисяч громадян України проживають у більш як чотирьох тисячах місць компактного поселення, де умови проживання їх не відповідають людським правам», – про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час конференції «Право на гідність у місцях компактного поселення».

У бік Діброви спробували атакувати росіяни, гастролери-ремонтники з Сєвєродонецька переїхали до Рубіжного, у так званій «лнр» дезертирство набуло масового характеру

Цього разу противник зосередив наступальні дії південніше Діброви, але вкотре не досяг успіху, - підкреслив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Вогонь росіяни відкривали у бік Макіївки та Білогорівки.