Архів новин

04 мая 2023

Танк Т-90, дві станції РЕБ та два «Гради» росіян знищено на нашій ділянці фронту, трьох окупантів взято у полон

На Лиманському та Куп’янському напрямках під час трьох боєзіткнень вбито 34 окупанти, 79 поранено, ще трьох взято у полон.

Позиції українських військових і населені пункти росіяни за добу обстріляли 605 разів. Здійснили 16 авіанальотів.

На цій ділянці фронту підбито ворожі: танк Т-90, БМП-2, БТР-80, САУ «Гвоздика», дві станції радіоелектронної боротьби «Силок» і дві реактивні системи залпового вогню «Град», - повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Збірна Луганської області з важкої атлетики здобула 9 золотих та 3 срібні медалі на чемпіонаті України

У Луцьку триває чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15 та 17 років. Луганську область там представляють чотири спортсмени.

Першою виступала майстер спорту України Софія Наумова, яка у ваговій категорії до 45 кг досягла наступних результатів: ривок 59 кг – І місце, поштовх 67 кг – І місце, сума двоборства 126 кг – І місце.

У другий день змагань серед дівчат до 15 років у ваговій категорії до 64 кг три срібні нагороди виборола Ангеліна Селіванова з результатами в ривку 67 кг, в поштовху 83 кг, та в сумі двоборства 150 кг.

#ГвардіяНаступу Молодші командири штурмових підрозділів бригади #Лють пройшли спеціалізований курс підготовки

Навчання тривало чотири тижні. Бійці вдосконалювали свої навички з вогневої, тактичної, інженерної та медичної підготовки завдяки допомозі кращих інструкторів Збройних Сил України.

У межах курсу поліцейські налагоджували та підтримували зв’язок під час активних бойових дій, а також приділяли увагу маскуванню на місцевості.

Під час підсумкового іспиту бійці відпрацювали завдання з наступу та оборони, а також зачистки населеного пункту від ворога.
 

В Іспанії став доступний український паспортний сервіс

Відтепер українці, які перебувають в Іспанії, можуть подати заявки на оформлення українських паспортних документів.

У Валенсії в тестовому режимі розпочав роботу відокремлений підрозділ ДП «Документ». Це спеціально облаштовані мікроавтобуси білого кольору із символікою «Паспортного сервісу».

Вони знаходяться за адресою: Xàtiva, 46007 Valencia, Іспанія. Працюють з понеділка до суботи з 09:00 до 18:00. Обслуговування здійснюється у порядку живої черги.

У Вінниці на базі хабу для луганчан приймають невролог, психіатр, гінеколог, лікар УЗД

Там працює бригада лікарів КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня».

Із понеділка по п’ятницю з 10:00 до 15:00 можна отримати консультацію невролога та психіатра.

Із 1 травня розпочала прийом акушер-гінеколог. Попередній запис не потрібен.

Лікар УЗД проводить обстеження внутрішніх органів, легенів, суглобів, щитовидної залози, молочних залоз, лімфатичних вузлів та інше. Запис та запитання за телефоном 096 233 37 77 з 10:00 до 15:00.

Всі консультації та обстеження проводяться безкоштовно. За потребою та при наявності видаються ліки.

До уваги надавачів соціальних послуг та представників уповноважених органів з питань соціального захисту населення

Із 16 лютого 2023 року в Єдиній інформаційній системі соціальної сфери впроваджено розділ про надавачів соціальних послуг Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг для роботи у промисловому середовищі.

Порядок та механізм ведення Реєстру визначено у Порядку формування, ведення та доступу до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2021 року № 99 .

Луганчанин Олександр Лужбін – срібний призер чемпіонату Європи з пауерліфтингу

У Данії триває чемпіонат Європи з пауерліфтингу.

Луганщину представляє Олександр Лужбін з міста Рубіжне.

У ваговій категорії 74 кг він посів друге місце з загальним результатом 655 кг (присід - 265 кг, жим лежачи - 157,5 кг, тяга - 232,5 кг) та виконав норматив для присвоєння спортивного звання «Майстер спорту України».

Підготував спортсмена Заслужений майстер спорту України Микола Бараннік.
 

Подати повідомлення про пошкоджене та зруйноване майно можна через 11 ЦНАПів Луганщини в гуманітарних хабах

ЦНАПи Луганщини відновлюють роботу за місцем розташування гуманітарних хабів та військових адміністрацій у більш безпечних регіонах України.

Так, ВПО Луганської області незалежно від свого місця реєстрації можуть подати інформаційні повідомлення про пошкоджене та зруйноване майно через адміністраторів ЦНАПів в гуманітарних хабах за такими адресами:

1. м. Дніпро, площа Троїцька, 5-А (Лисичанська ВА),

тел. +38 095 655 86 06;

Жителі Луганщини почали отримувати травневі пенсії

Із 3 травня, згідно з затвердженим графіком, розпочато фінансування пенсій поточного місяця.

Пенсіонерам Луганської області через АТ «Укрпошта» у перший день виплати спрямовано 112,3 тис. гривень.

Оплату лікарняних мешканцям регіону здійснено на 114,0 тис. гривень.

 

Майже 600 жителів Луганщини в Одесі звернулися до місцевого гумштабу упродовж тижня

За цей період продуктові набори там отримали 587 наших переселенців.

Тим, хто потребує, видавали одяг та підгузки.

Також для подальшої видачі сформовано 408 пакунки з допомогою.

Щодня в хабі надає юридичні консультації працівник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської обласної державної адміністрації.

Ще один юрист приймає з понеділка по середу.

По вівторках луганчани можуть звернутися до спеціаліста з питань зайнятості населення.

У хабі приймає медичний працівник.
 

Ворог все частіше застосовує на Луганщині зняту з озброєння броньовану техніку, росіяни намагаються узаконити вибори в так званій «лнр», навколо Луганська ретельно перевіряють чоловіків

Макіївка і Білогорівка минулої доби опинилися під артилерійським ураженням з боку росіян, – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

«Вогневий вплив ворог не зменшує, намагаючись вразити населені пункти та позиції наших військових. Застосовує як реактивну, так і ствольну артилерію, – каже Артем Лисогор. – Також все частіше росіяни використовують застарілі моделі бойових машин піхоти, раніше зняті з озброєння. Зараз повертають, щоб було, на чому воювати. До речі, днями вони втратили ще дві БМП-1».