Архів новин

10 мая 2023

Саме в Україні світ бачитиме, на що здатна Європа – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Коротко про сьогоднішній день, про наші дії.

Наш міжнародний блок дуже активно, в деталях працює з партнерами заради нових оборонних пакетів для України. Нові рішення – вже на робочому рівні. Більше захисту для нашого неба, більше можливостей для нашої оборони та руху на землі. Провів сьогодні кілька нарад, де ми все це обговорювали. І очікуємо вже найближчим часом відповідних кроків від партнерів.

11 травня переселенцям із Луганщини на Черкащині надаватимуть безкоштовну медичну допомогу

11 травня з 10:00 на базі гуманітарного штабу Гірської міської військової адміністрації у Корсунь-Шевченківському працюватимуть лікарі Червоного Хреста України.

До складу мобільної медичної бригади входять медичні працівники, які мають необхідні прилади і медикаменти для надання первинної медичної допомоги пацієнтам.

Всі, хто потребує, матимуть змогу зробити ЕКГ, аналіз крові на цукор, отримати консультації та ліки.

Всі послуги мобільні бригади – безкоштовні та без попереднього запису.

Адреса: Черкаська обл., м. Корсунь-Шевченківський, вул. Героїв Майдану, 9.

Дерусифікація інфраструктури «Укрзалізниці»: як перейменувати ще 9 залізничних станцій на Луганщині

У 2016 році Верховна Рада України декомунізувала та повернула історичні назви двом районам та 36 населеним пунктам Луганської області. Проте на мапі нашої області ще є неоднозначні топоніми.

Наразі АТ «Укрзалізниця» оголосила дерусифікацію інфраструктури залізничного транспорту, та має намір перейменувати низку станцій Донецької залізниці.

Зокрема:

1) Комунарськ – на Алчевськ;

2) Красна Могила – на Вознесенівка;

3) Красноозерівка – на Райгородка;

4) Бірюкове – на Кринична слобода;

5) Краснодон – на Сорокине;

Сподіваюсь, що наступні марки з серії «Гвардія наступу» будемо гасити вже у поштових відділеннях «Укрпошти» на Луганщині, – Артем Лисогор узяв участь у спецпогашенні першої марки поштового блоку «Слава Силам оборони і безпеки України!»

Очільник Луганщини Артем Лисогор взяв участь у погашенні нового поштового блоку «Слава Силам оборони і безпеки України! Гвардія наступу».

На трьох марках, які містить блок, зображені бійці Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Національної поліції України.

Тож до спецпогашення долучились її герої з Луганщини: Олександр Твердохліб – бригада «Лють», Денис Нохрін – НГУ, Олександр Осипець – Луганський прикордонний загін та Олег Григоров – ГУНП у Луганській області.

За тиждень більше 2230 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних хабах при Гірській громаді

Також у Богданівці, крім видачі продуктів, у хабі фахівці Луганського обласного центру зайнятості надавали послуги, пов’язані з працевлаштуванням.

У Києві продовжилася видача продуктових наборів. Відвідувачі отримували правову допомогу від начальника штабу.

У Корсунь-Шевченківському та Хмельницькому переміщеним особам з Луганщини видавалися продуктові набори. Всім, хто потребує, надавалися роз’яснення із загальних, соціальних та юридичних питань.

Ми маємо чіткий план дій на деокупованих територіях, зокрема щодо підтримки жертв гендерного насильства, - Артем Лисогор під час зустрічі із Урядовою Уповноваженою з питань гендерної політики Катериною Левченко

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор обговорив із Урядовою Уповноваженою з питань гендерної політики Катериною Левченко та директоркою зі стратегічного розвитку Українського Жіночого Фонду Наталією Карбовською питання підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного із військовим конфліктом.

На навчання за 43 професіями та 27 спеціальностями ВПО можуть отримати ваучери в обласній службі зайнятості

Луганським обласним центром зайнятості активно впроваджується програма з видачі ваучерів на навчання для внутрішньо переміщених осіб.

Сьогодні для осіб, які не стоять на обліку в центрі зайнятості як безробітні, це можливість підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці та отримати нову професію або спеціальність, підвищити свою кваліфікацію або отримати нову спеціалізацію за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Військово-морський ліцей імені віце-адмірала Володимира Безкоровайного запрошує на навчання

Право на вступ до ліцею мають юнаки та дівчата – громадяни України, які у поточному році закінчили 9 класів закладу загальної середньої освіти та у рік зарахування до ліцею їм виповнюється 15-16 років, придатні за станом здоров’я навчатися у ліцеї.

У зв’язку з наявністю вакансій оголошується також додатковий набір юнаків і дівчат на навчання в 11-й клас.

Під час навчання ліцеїсти забезпечуються безоплатним проживанням, харчуванням, підручниками та військовою формою одягу.

Артем Лисогор: держава відбудує зруйноване росією житло - стартувала програма єВідновлення

«Луганщина готується до деокупації. Жителі регіону повноцінно доєднаються до програми вже після звільнення територій. Але частину бюрократичних процедур наші переселенці можуть подолати вже сьогодні. До прикладу, подати повідомлення про зруйноване майно, що є одним із обов’язкових пунктів єВідновлення. Віднедавна це можна зробити в 11 ЦНАПах, відкритих у хабах Луганщини по всій Україні, - наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. - Поки що програма передбачає відновлення будинків, які мають незначні ушкодження.

У хабі в Вінниці відкрили медичне відділення, лікарі якого приймають жителів Луганщини

Щодня до Вінницького гуманітарного хабу для переселенців "Луганщина моя" звертається до півтори сотні жителів Луганської області.

Крім видачі гуманітарної допомоги працівники хабу надають консультативні та медичні послуги.

Місяць тому у хабі відкрили медичне відділення, лікарі якого приймають жителів Луганщини та Вінниччини.

101-річний сєвєродончанин, ветеран Другої світової війни Євген Драгомирецький мріє повернутися до рідного міста після деокупації (відео)

101-річний сєвєродончанин, ветеран Другої світової війни Євген Драгомирецький працював онкологом, передав любов до власної справи сину, з яким на двох вони мають понад сто років лікарського стажу.

Наразі Євген Христофорович з родиною живе у Вінниці та мріє повернутися до Сєвєродонецька після деокупації.
 

 

11 травня в хабі у Хмельницькому прийматиме юрист

11 травня з 10:00 до 12:00 у гуманітарному хабі Гірської громади у Хмельницькому буде вести прийом Ольга Галюк, регіональний юрист БФ "Стабілізейшен Суппорт Сервісез".

Прийом здійснюватиметься без попередньої реєстрації.

Адреса: м. Хмельницький, вул. Кам'янецька, 122, каб. 3

Із двох напрямків атакував ворог на Луганщині, лікарів на окупованій території звільнять у разі відсутності паспорту рф, загарбники відмовляють жителям так званої «лнр» у компенсації за зруйноване майно

Відносна тиша спостерігалася на Сватівському напрямку декілька днів. Але вчора росіяни спробували покращити там власне тактичне положення, – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.

«На нашій ділянці фронту противник діє більш обережно в плані нападу, якщо порівнювати з Бахмутом. Бо на Луганщині з боку ворога йдуть в наступ регулярні війська. Вчора вони намагалися атакувати поблизу Стельмахівки та Білогорівки. І вчергове були зупинені українськими бійцями», – підкреслив Артем Лисогор.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Стельмахівка, Макіївка та Білогорівка.