Архів новин

12 мая 2023

Інтерв'ю Артема Лисогора телеканалу «Суспільне Донбас» (відео)

Очільник Луганщини згадав початок повномасштабного вторгнення рф, яке зустрів у Щасті на посаді заступника командувача Об'єднаних Сил – тоді він відповідав за злагодження дій поліцейських та військових.

Із лютого 2022 року брав участь в обороні населених пунктів навколо Сєвєродонецька.

Артем Лисогор також розказав, чи планує кадрові зміни, яка ситуація у 14-ти селах, наразі підконтрольних Україні, як діти в окупації продовжують навчання в українських школах і як діятиме влада при подальшому звільненні української землі.

Намагання обійти санкції має визначатися як один із найтяжчих злочинів проти міжнародного права та миру – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні в нас – санкційний день. Затверджено пʼять санкційних пакетів, які ми дуже ретельно готували цими тижнями в РНБО, Кабінеті Міністрів, Офісі, у наших спеціальних службах.

Перше – це пакет, що стосується «Запоріжсталі». Блокуємо вплив на цю компанію держави-терориста, що існував завдяки різним підставним та офшорним особам. Частка, що контролювалася Росією через один із системних банків, буде конфіскована й працюватиме заради України та українців.

300 луганчанам допомогли у хабі в Вінниці на минулому тижні

За тиждень, що минув, у Вінниці переселенцям з Луганщини видали 300 продуктових наборів.

Пільгові категорії внутрішньо переміщених осіб отримали 107 гігієнічних наборів, упаковок дитячого харчування та підгузків.

Також надані консультації представником Луганського обласного центру зайнятості.

Юрист благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» допомагав з вирішенням правових питань.

За яких умов буде продовжено надання житлових субсидій на неопалювальний період

Із травня 2023 року Пенсійний фонд України призначить житлові субсидії на неопалювальний період для більшості домогосподарств, які отримували житлову субсидію у попередньому опалювальному періоді.

Водночас житлова субсидія на наступний період буде призначена на підставі нової заяви та декларації домогосподарствам, до складу яких входять: внутрішньо переміщені особи; особи, які орендують житлове приміщення для проживання; особи, які зверталися за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Луганський обласний центр зайнятості організував підвищення кваліфікації для 15 сестер медичних, які є внутрішньо переміщеними особами нашого регіону

До організації навчання долучилися КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» та ВСП «Дніпровське відділення післядипломної освіти молодших медичних та фармацевтичних спеціалістів» КП «Обласний центр громадського здоров’я» Дніпропетровської обласної ради.

Навчання відбувається за новою спеціалізацією, яка наразі дуже затребувана і підходить для широкого кола молодших медичних спеціалістів: «Фізична терапія, ерготерапія. Медико-соціальна реабілітація (спеціалізація асистента фізичного терапевта, ерготерапевта, медико-соціального реабілітолога)».

Уряд підтримав постанову щодо першочергових кроків зі стабілізації та реінтеграції Донецької та Луганської областей

Кабмін схвалив постанову «Про підготовку до дій із стабілізації ситуації на деокупованих територіях Донецької і Луганської областей та їх реінтеграції».

Згідно з документом, при Донецькій і Луганській ОВА утворюються координаційні органи з метою підготовки до дій одразу після деокупації тимчасово окупованих територій.

Йдеться про розробку детальних планів дій, формування кадрового резерву та матеріально-технічних запасів.

Основними напрямами підготовки є:

МОЗ: 5 важливих запитань про електронні направлення

Електронне направлення – цифровий документ, який технічно забезпечує скерування пацієнта до іншого надавача медичної допомоги для отримання консультації лікаря-спеціаліста, проведення лабораторних або візуальних досліджень тощо.

А в рамках Програми медичних гарантій ці послуги гарантовано надаються безоплатно саме за е-направленням.

На сьогодні в електронній системі охорони здоров'я створено понад 293,5 млн електронних направлень для майже 23,5 млн пацієнтів. Це свідчить про те, що е-направлення є одним із найпоширеніших електронних медичних сервісів в Україні.

Що робити, якщо паспортний документ втрачено за кордоном

Процедура звернення до уповноважених органів внаслідок викрадення паспорта є однаковою в більшості країн. Як і в Україні, за кордоном необхідно відразу звернутись до найближчого відділення поліції для складання заяви про втрату паспортного документа.

Щовівторка у Нижньодуванському хабі в Києві приймає лікар

Кожного вівторка в приміщенні Нижньодуванського гуманітарного штабу в м. Київ (вул. Поліська, 14) приймає медичний працівник КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Станично-Луганської селищної територіальної громади».

Бажаючим вимірюють кровоносний тиск, рівень кисню в крові, у разі необхідності проводять аускультацію звуків, що походять від серця, судин, легень, бронхо.

Також там можна отримати медикаменти - з собою необхідно мати паспорт та довідку ВПО.
 

На Луганщині від артобстрілів агресора постраждали 54 культові споруди, - Артем Лисогор поспілкувався з лідерами релігійних та національних об’єднань регіону

Очільник Луганщини Артем Лисогор узяв участь у спільному засіданні регіональної Консультативно-координаційної Ради з питань сприяння діяльності релігійних організацій та Ради з питань етнонаціональної політики при Луганській обласній державній адміністрації.

У 2023 році від ґендерно зумовленого насильства вже постраждали 274 особи: 245 жінок та 29 чоловіків – презентовано Регіональний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року в Луганській області

Досвід Луганської області щодо протидії насильству, в тому числі ґендерно зумовленому та пов'язаному із конфліктом, представлено в рамках регіональної презентації проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом/ СНПК».

У Греківці та Невському чергові руйнування житла, у Сватовому окупанти погрожують позбавленням зарплати і депортацією за відсутності паспорту рф, для посилення тиску на населення загарбники залучили на Луганщину росгвардію

Стельмахівка, Макіївка, Невське та Білогорівка зазнали російських обстрілів протягом 11 травня.

Авіаційних ударів ворог завдав по Греківці та Білогорівці.