Архів новин

13 мая 2023

У гумхабах Сєвєродонецької громади у Дніпрі та Тернополі ВПО з Луганщини видано ще 1542 продуктових набори та 577 гігієнічних

Цього тижня там проводилася робота щодо забезпечення наших переселенців найнеобхіднішим.

Так, ВПО з Луганщини, які зареєстровані в хабі в Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К), отримали 1416 продуктових наборів, 449 гігієнічних (для ВПО 60+ років) та 94 сімейних гігієнічних набори для 287 переселенців.

У Тернополі (вул. Грушевського, 5) переселенцям з Луганської області надали 126 продуктових наборів та 34 – сімейних гігієнічних.

Графік роботи хабів: понеділок – п'ятниця з 10:00 до 15:00.
 

Як українцям отримати міжнародне посвідчення водія

Українці, які виїжджають за межі країни на своєму авто або планують за кордоном орендувати машину, можуть заздалегідь оформити міжнародне посвідчення водія. Це можна зробити в територіальних сервісних центрах МВС.

Шукачі притулку з України можуть скористатися онлайн-платформою Фонд талантів ЄС

Українці, які тимчасово перебувають за кордоном, мають можливість попрацювати в європейських компаніях, здобути там новий досвід і покращити професійні навички. Для цього вони можуть скористатися онлайн-платформою випробувальний Фонд талантів ЄС.

Платформа реалізована через Європейську службу зайнятості (EURES) яка містить понад 4 мільйони вакансій та об’єднує 5 тисяч роботодавців із різних країн Європейського Союзу.

Громадяни України, які знайшли прихисток за кордоном, зможуть отримувати пенсію за спрощеною процедурою

Уряд спростив механізм виплати українських пенсій і грошових допомог для тих одержувачів, які тимчасово проживають за кордоном.

Зокрема, особа зможе подавати заяву про виплату (зміну способу виплати) пенсії або грошової допомоги віддалено. Також передбачена можливість відновити без приїзду до України виплату пенсії, яка була припинена у період воєнного стану, шляхом надсилання відповідної заяви поштою.

Докладніше ознайомитись із законодавчими змінами й інструкцією щодо віддаленого відкриття рахунку можна в інфографіці.
 

У хабі Новомосковська приймали лікарі з Сєвєродонецька

Медичні працівники КНП «Консультативно-діагностичний центр» Сєвєродонецької міської ради провели прийом у гуманітарному хабі в Новомосковську.

Ендокринолог, дитячий травматолог, окуліст, терапевт, лікар УЗД оглянули близько 40 ВПО та місцевих жителів.

Пацієнтам пропонували безкоштовну електрокардіограму та лабораторні дослідження крові (обстеження крові на глюкозу, глікований гемоглобін, біохімічні аналізи крові, тіреотропний гормон).

Тим, хто потребує, безкоштовно роздали вітаміни та ліки.

На Дніпропетровщині майже 700 рубіжан отримали посуд та постільну білизну

Відповідна пропозиція надійшла від Міжнародної організації з міграції.

Для отримання наборів посуду та постільної білизни переселенцям із Рубіжного у Дніпропетровській області благодійники запропонували заповнити гугл-форму.  

Допомоги вистачило для майже 700 жителів громади, а саме 277 родин. Видали її 11 травня.

Понад 930 мільйонів гривень вже перераховано пенсіонерам Луганщини в травні

Станом на 12 травня жителям нашого регіону профінансовані наступні виплати:

- 930,3 млн гривень – пенсійні, зокрема 924,0 млн гривень - через уповноважені банки, 735,4 тис. гривень – через АТ «Укрпошта».

- 34,0 млн гривень – на соціальні страхові виплати, у тому числі 690,1 тис. гривень – на оплату лікарняних;

- 55,4 млн гривень – на виплату житлових субсидій та пільг.

Макіївка, Стельмахівка та Білогорівка потрапили під вогонь ворога, до Сватового приїхали військові рф з психічними розладами, у так званій «лнр» готують ще одну хвилю мобілізації

«Минулої доби ворог не вів наступів на Луганській ділянці фронту, втім артилерійські та мінометні обстріли наших сіл росіяни не припиняли, як і регулярні авіанальоти. Їм байдуже, що там залишаються люди, які вже були в окупації і яких противник так би мовити «визволяє» вже вдруге за рік», - підкреслив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

На тимчасово окупованих територіях, через велику кількість поранених військових рф, загарбники змушують лікарів працювати у кілька змін.