Архів новин

15 мая 2023

Головні результати за ці дні – нашу перемогу вдалося зробити ближчою – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Три довгих дні, – і наші воїни, наша держава стають сильнішими. Я впевнений - значно сильнішими.

Повертаємося додому з новими оборонними пакетами: більше нової, більше потужної зброї для фронту, більше захисту для наших людей. Більше політичної підтримки.

Італія – хороші переговори з Джорджею, пані Премʼєр-міністром. Зустріч із понтифіком, доволі обнадійлива. Зустріч із Президентом Італії.

Німеччина – пан Президент Штайнмаєр, зустріч із паном канцлером Олафом Шольцом – особливо змістовно для нашої оборони.

Більше 900 наших земляків протягом тижня звернулися до хабів у Чернівцях та Івано-Франківську

Так, в Івано-Франківську на цьому тижні продуктові набори отримали 424 наших земляка.

Слід зазначити, що у приміщенні хабу облаштовано дитячий сектор, тому під час видачі допомоги чи надання консультацій батькам малечі є, де провести час.

Відвідувачі хабу звертаються за юридичною допомогою до представника БФ «Право на захист» (прийом щовівторка). Серед основних запитань – внесення відомостей про пошкоджене майно до реєстру.

Щотижня прийом луганчан проводить фахівець Луганської обласної служби зайнятості.

Луганські спортсмени, через війну залишившись без власної бази для підготовки, продовжують перемагати на міжнародних змаганнях, – Артем Лисогор

Сьогодні відбулась ХІІ звітно-виборча Асамблея Луганського обласного відділення Національного Олімпійського Комітету України.

«Луганщина опинилася у найважчому серед усіх регіонів становищі – окупована майже уся територія, пошкоджена або повністю зруйнована інфраструктура. Ми вдруге втратили все, що будували та розвивали у сфері спорту. Втім, ми й надалі працюємо задля Перемоги України та розвитку луганського спорту!» – наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор на початку засідання.

Відкрито реєстрацію на ФРІ-табір ArtCamp 2023

ArtCamp — це мистецький наметовий табір, який пройде у Львівській області цього року і збере найактивнішу творчу молодь України.

Мета заходу - допомогти розв’язати проблеми, які принесла повномасштабна війна молодим митцям 18-28 років з півдня, півночі та сходу України, які були вимушені покинути домівки.

Майже 600 продуктових наборів минулого тижня видали переселенцям Луганщини у Кремінському хабі в Рівному

Також наші ВПО у Рівному мають змогу отримати консультації з питань, які їх турбують - соціальних та житлово-комунальних, з приводу одержання гуманітарної допомоги тощо.

Відповідно до графіку, в середу луганських пацієнтів приймав генеральний директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Володимир Андрійчук.

В інші дні з ВПО працюють юрист, спеціаліст центру зайнятості, психолог.

Адреса: м. Рівне, вул. Фабрична, 20.

Телефон: 0958209742.

«Гаряча лінія» Кремінського ЦНАПу: 0958207124.

В вас зібрана вся #лють Українського народу, це найкраща мотивація, – Артем Лисогор привітав поліцейських із 9-ю річницею утворення батальйону «Луганськ-1»

Урочистості з нагоди чергової річниці батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» імені Героя України Сергія Губанова відбулися на Дніпропетровщині.

Два танки та два склади з боєприпасами ворога знищено на нашій ділянці фронту

578 разів росіяни били артилерією по позиціях українських військ і населених пунктах вздовж лінії фронту минулої доби на Лиманському та Куп’янському напрямках.

Також ворог наніс 17 авіаударів.

Там відбулося три боєзіткнення. Наші воїни вбили 53 окупантів, 105 зазнали поранень.

Знищено два російських танки, один з яких Т-90, БМП, чотири безпілотники, два міномети, гармату та два польові склади з боєприпасами.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Два срібла та рекорд України - наші спортсмени вдало виступили на першості з богатирського багатоборства

14 травня у Запоріжжі відбувся чемпіонат України з богатирського багатоборства.

Від Луганської області у змаганнях взяли участь майстер спорту України Дмитро Іголкін (Сєвєродонецьк) та майстер спорту України міжнародного класу Олександр Дубовой (Рубіжне).

Першість складалася з п'яти вправ: вправа "Зерхера", богатирська колода 130 кг, прогулянка фермера 130 кг та + 130 кг, утримання ваги перед собою 20 кг, богатирська тяга 250 - 300 кг.

Ми не можемо чекати, коли все буде звільнено, ми маємо починати зараз, щоб бути готовими! - Артем Лисогор під час зустрічі із Нільсом Крістенсеном, керівником Програми ООН із відновлення та розбудови миру

Про механізми міжвідомчої та міжтериторіальної координації процесів відновлення та розвитку громад, технічне оснащення мобільних груп для роботи на деокупованих територіях та можливості підтримки малого та середнього бізнесу Луганщини йшлося на робочій зустрічі начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора та керівника Програми ООН із відновлення та розбудови миру Нільса Крістенсена.

Поблизу Кремінної ворожі танки знищені військовослужбовцями ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та 66-ї окремої механізованої бригади ЗСУ

Передова група СБУ на Кремінському напрямку розвідала, де окупанти ховають важку техніку.

За допомогою безпілотників отримано точні координати місця розміщення рашистських танків.

Броньовану техніку вражено точковими ударами артилерії 66-ї ОМБр.
 

15 травня – 150 років від дня народження очільника Української Держави гетьмана Павла Скоропадського

У ході Першої світової війни почалося падіння імперій, у Центрально-Східній Європі поставали національні держави. На боротьбу піднялися й українці.

Українська Держава (29 квітня – 14 грудня 1918 року), очолювана Скоропадським, була однією з форм української державності й одним з етапів національно-визвольних змагань.

Історики по-різному оцінюють постать гетьмана. Проте без знань про нього та період його правління неможливо сформувати вичерпне уявлення про Українську революцію 1917–1921 років, яка є важливою віхою в історії української державності.