Архів новин

17 мая 2023

Потрібно ще більше консолідації світу для тиску на Росію, ще більше сили для наших воїнів – звернення Президента України

Дорогі українці!

Сьогодні російський обстріл нашої Херсонщини забрав життя ще однієї дитини. Хлопчика. Його звали Всеволод. У липні йому мало б виповнитися шість років. Мої співчуття рідним і близьким!

Це був черговий артилерійський удар терористів. Люди просто були на вулиці біля звичайного магазину.

Вже три медалі вибороли наші стрибуни в воду на всеукраїнській першості

16 травня у Києві стартував особистий чемпіонат України зі стрибків у воду.

У змаганнях беруть участь 12 спортсменів з Луганської області: Олексій Середа, Анна Письменська, Олег Колодій, Аліса Мєшкова, Данило Аванесов, Соф'я Есман, Софія Іванова, Діана Шевченко, Владислав Клімко, Вероніка Андрощук, Аліна Бурсова та Ангеліна Шевченко.

У синхронних стрибках з триметрового трампліна Соф'я Есман і Софія Іванова (218.94 бали) здобули золото, а Аліна Бурсова і киянка Дар'я Полякова (216.99 бали) – срібло.

Що робити, якщо зниклого безвісти впізнано на фото чи відеоматеріалах

Якщо в мережі Інтернет ви знайшли фото чи відеоматеріали, на яких впізнали зниклу безвісти особу, то слід дотримуватися чіткого алгоритму дій.

Необхідно звернутися з клопотанням про призначення портретної експертизи до слідчого, який розслідує кримінальне провадження. Скласти клопотання допоможуть юристи системи безоплатної правової допомоги.

До клопотання потрібно додати фото чи відео, знайдені в інтернеті, та фото чи відео, за якими можна точно ідентифікувати зниклого безвісти.

Із наступного тижня в хабі Івано-Франківська медична допомога переселенцям буде надаватися щоденно

Хаб працює з вівторка по суботу з 10:00 до 15:00 за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. В'ячеслава Чорновола, 128.

Графік надання медичної допомоги ВПО з Луганщини:

- вівторок. Приймають з 10:00 до 12:00 почергово (через тиждень) лікарі КНП «Новоайдарська багатопрофільна лікарня» - отоларинголог Анна Володимирівна Євдокимова (попередній запис за номером 0950422274) та директор лікарні, ортопед-травматолог Дмитро Анатолійович Гречишкін (попередній запис за номером 0953167717);

єВідновлення: визначено максимальний розмір допомоги на відновлення житла

Максимальна сума допомоги, на яку зможуть претендувати громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії рф, становить 200 тисяч гривень.

Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів України.

Окрім цього, уточнено порядок розрахунку розміру допомоги спеціальною комісією, створеною при органі місцевого самоврядування. Зокрема, послідовність роботи комісії наступна:

Протягом тижня, що минув, луганчани-ВПО отримали 200 продуктових наборів у Кремінському хабі в Дніпрі

Також внутрішньо переміщеним особам видавали пелюшки для дітей та лежачих, дитячі підгузки «третього» розміру – це допомога від IRC.

ВПО приймали медики КНП «ЦПМСД» – тим, хто звертався, вимірювали тиск і рівень цукру в крові. Консультації надавала фахівець Пенсійного фонду України.

В кінці тижня до координаційного центру завітали психологи Польської гуманітарної акції. Фахівці провели груповий психологічний тренінг для дорослих.

У наявності в хабі – дитячий та дорослий одяг.

Адреса: м. Дніпро, вул. Володимира Антоновича, 72-А.

У четвер в Києві наших ВПО консультуватимуть з пенсійних питань

18 травня спеціалісти ГУ ПФУ в Луганській області прийматимуть внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які тимчасово мешкають у Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 по 13:00 до хабу Нижньодуванської громади за адресою: м. Київ, вул. Поліська, буд. 14.
 

Ворожу станцію РЕБ «Житель», п’ять мінометів, склад з боєприпасами і дрон знищені на Лиманському та Куп’янському напрямках

575 ударів артилерією та 11 з авіації завдали росіяни по позиціях наших військових та населених пунктах на Лиманському та Куп’янському напрямках.

Там відбулося дев’ять боєзіткнень, під час яких 52 окупантів було вбито, 101 поранено.

На цій ділянці фронту за добу підбито п’ять ворожих мінометів, станцію радіоелектронної боротьби «Житель», польовий склад з боєприпасами та дрон-камікадзе «Ланцет».

Про це повідомив спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 17 травня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 17 травня, ранок:

- через «бавовну» в Луганську окупанти збільшили кількість блокпостів та рейдових патрулів – шукають людей, які можуть допомагати ЗСУ;

- практика відключення мобільного інтернету у так званій «лнр» регулярна. Окупанти контролюють трафік провідного інтернету;

- загарбники підвищили призовний вік для чоловіків, а цьогоріч мобілізують й 18-річних юнаків одразу після закінчення школи;

- колаборанти поступово вивозять свої родини в бік рф.

Жителям Макіївки, Новолюбівки та Невського роздали гуманітарну допомогу, росіяни атакували на Сватівщині і в бік Білогорівки, за відсутність коштів для відтермінування примусової мобілізації окупанти відправляють чоловіків до польових таборів

Артилерійських ударів минулої доби зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка та Стельмахівка.

«Обстріли цих населених пунктів майже безперервні. Доставлену до Красноріченської територіальної громади гуманітарну допомогу через небезпеку розвозили декілька днів. Наразі її видали всім. Чергові 70 наборів продуктів харчування, гігієни та найнеобхідніших речей отримали жителі Невського та Новолюбівки, ще 29 відвезені до Макіївки», - повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.