Архів новин

21 мая 2023

У Хіросімі Україна була почесним учасником роботи «Великої сімки», а українська тематика – центральною – звернення Президента Володимира Зеленського

Дорогі українці!

Завершуємо цей дуже непростий, але дуже важливий тиждень. У п’ятницю – Ліга арабських держав. Субота й неділя – G7 плюс Україна та ще розширений формат – сім плюс партнери, зокрема Глобальний Південь, плюс Україна. Інтенсивно.

Світ чує нашу позицію. Захист і гарантії безпеки, повернення всіх наших територій, всіх наших людей, справедливість, реалізація нашої формули миру… Щодо кожного суттєвого для України пункту маємо порозуміння зі світовою більшістю. І разом будемо збільшувати український потенціал.

На Хмельниччині функціонуватиме шелтер для ВПО з Луганщини

Шелтер для ВПО з Луганщини відкриють в Солобковецькій громаді Хмельницького району.

Там вже завершується ремонт в гуртожитку на сім кімнат та однокімнатній квартирі.

У приміщеннях повністю замінено внутрішні комунікації, електричні мережі, обладнано душові, санвузли, кухню, їдальню та пральню.

Зараз збирається банк одягу та закуповують засоби пересування для людей з інвалідністю.

Нові меблі та побутову техніку для шелтера надасть партнер Гірської міської військової адміністрації – благодійний фонд «Янголи спасіння».

Учнів 8-11 класів запрошують взяти участь у конкурсі есе та малюнків «Я маю ПРАВО на життя»

Навчально-науковий інститут права та політології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова у травні-червні 2023 року за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України проводить Всеукраїнський конкурс есе та малюнків «Я маю ПРАВО на життя».

Метою Конкурсу є привернення уваги до порушених прав українських дітей і молоді, які постраждали від російської широкомасштабної збройної агресії проти України, розвиток відносин у різних сферах суспільного життя, пропаганда європейських цінностей, демократичних принципів державного устрою.

Хаб у Чернівцях базуватиметься за новою адресою

Для потреб Координаційного центру надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганщини у Чернівецькій області виділено приміщення за адресою: м. Чернівці, вул. Андрія Шептицького, 18.

Поки що робота Центру проводиться одночасно на двох локаціях, у подальшому вона буде переформатована під єдине приміщення.

Протягом поточного тижня там надані консультації із соціальних питань 143 громадянам.

Ще 28 осіб зареєстровано на отримання допомоги, а 253 її вже отримали у вигляді продуктових наборів.
 

Встановлення надійних паролів та кілька правил з кібербезпеки – заходи обачності, які вбережуть вас від зловмисників, які хочуть заволодіти вашими даними, включно з даними банківських карток і акаунтів у соцмережах.

Рекомендації розроблено проєктом Dovidka.info від Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП спільно із Держспецзв’язку. Захист від шкідливих програм Найперше, що допоможе вам захистити свої пристрої від “шкідників” – встановлення антивірусних програм. Рекомендовані програми: Avast, ESET, McAfee, Zillya. Як не натрапити на антивірус-підробку? Завантажуйте антивірусну програму тільки з офіційного сайту розробника чи з перевірених джерел (Play Market, App Gallery, App Store і Google Play).

Внесені зміни до порядку призначення субсидій

18 квітня Кабінет Міністр України ухвалив постанову “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання окремих видів грошової допомоги, пільг і житлових субсидій”.

Як отримати ваучер на навчання переселенцям і ветеранам

Йдеться про документ, який надає громадянам право безоплатно пройти навчання у закладах освіти за затвердженим переліком професій і спеціальностей.

Зокрема, на підставі ваучера здійснюється перепідготовка за робітничою професією, підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра або магістра за іншою спеціальністю, спеціалізація чи підвищення кваліфікації.

Майже 1100 переселенців отримали допомогу у хабах Попаснянщини упродовж тижня

Так, працівниками гуманітарного хабу, який розташований у Новомосковську, видано 416 продуктових наборів.

За потреби люди обирали там одяг та іграшки, зверталися до лікаря.

У Черкасах продукти харчування видані 338 жителям Луганщини, ще 50 оформлено відправку «Укрпоштою».

У хабі приймали лікар, юрист, психолог, представники ГУ ПФУ в Луганській області та Служби зайнятості регіону.

285 наших ВПО отримали допомогу у Харкові. А ще на них очікували лікар, юрист та психолог.

П’ять золотих, дві срібні та три бронзові медалі – здобуток наших стрибунів у воду на чемпіонаті України

У Києві завершився особистий чемпіонат України зі стрибків у воду.

У синхронних стрибках з 3-метрового трампліну перше місце здобули Соф'я Есман і Софія Іванова (218.94 бали), друге – Аліна Бурсова і Дар'я Полякова (Київ) з результатом у 216.99 бали.

У синхронних стрибках з вишки перемога в активі Данила Аванесова і Марка Барсукова (Київ) – 365.28 бали.

Другою у стрибках з вишки стала Соф’я Есман (207.55 бали).

Звернення Артема Лисогора до Дня пам’яті жертв політичних репресій

Сьогодні на захоплених росією територіях, як у 1932-1933 роках, сотні тисяч людей потерпають від знущань - фізичних та моральних, вмирають від голоду та куль, адже у кремлі тепер, я і тоді вважають, що Україна і українці взагалі не мають права на існування.

Щодня у ворожих пабліках повідомляють про засудження «агентів СБУ», таких, як на той момент 21-річний Дмитро, випускник СНУ імені Володимира Даля, що був змушений повернутися у 2020 році до рідного Алчевська. Його доля невідома й дотепер.

Окупанти обстріляли Невське і вбили жінку, у так званій «лнр» не видаватимуть атестати про закінчення школи без наявності паспорту рф, росіяни замінували все навкруги і шукають місця для розвитку туристичної діяльності

«Жінка загинула у п’ятницю ввечері. Саме тоді росіяни вчергове вдарили артилерією по житловому масиву Невського, – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор. – До неї неодноразово зверталися з пропозицією евакуюватися – вмовляли і представники місцевої адміністрації, і родичі, але жінка кожного разу відмовлялася. У населеному пункті ще залишаються ще близько 60 осіб, які наражають на небезпеку і себе, і тих людей, які, ризикуючи життям, регулярно привозять їжу і все необхідне до села. Працюємо з кожним, дехто погоджується, але попри такі трагічні випадки, евакуація не є масовою».