Архів новин

22 мая 2023

Артем Лисогор зустрівся з місією міжнародної організації «Лікарі без кордонів»

Сьогодні начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор зустрівся з представниками міжнародної організації MSF «Лікарі без кордонів».

Щотижня додаємо змісту для України від саміту НАТО у Вільнюсі – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Ми вже почали готувати цей і найближчі тижні. Очікуємо на нові зустрічі та переговори, поки більшою мірою – візити до нас, у нашу державу. Буде ще зброя для наших воїнів.

Щотижня додаємо змісту для України від саміту у Вільнюсі. Ми робимо все, щоб рішення на саміті для нас було саме таким, яке спрацює. Подивимось, але, тим не менш, ми працюємо над цим.

У Лисичанському хабі в Дніпрі видано ще 1000 комплектів постільної білизни та 300 наборів кухонного посуду

Крім того, за останній тиждень у хабах Лисичанської громади гуманітарна допомога видана 4588 мешканцям Луганської області.

Так, у Дніпрі продуктові набори отримали 1007 осіб, у Полтаві – 170,  в Обухові – 228, у Києві – 546, у Звягелі – 14. «Укрпоштою» відправлено 2623 набори.

Протягом тижня в хабах Дніпра, Києва та Полтави надавали дитячі підгузки, дитячу суміш, підгузки та пелюшки для дорослих. 

У Дніпрі видано 1000 комплектів постільної білизни та 300 родинних наборів кухонного посуду від Міжнародної організації з міграції. 

Як оформити банківську картку єВідновлення?

В Україні стартувала програма єВідновлення, яка дає громадянам можливість отримати кошти від держави на ремонт пошкодженого внаслідок війни житла.

Для зарахування коштів необхідно відкрити спеціалізований рахунок єВідновлення в одному з банків-учасників програми. Це можна зробити двома способами:
– відвідати відділення банку-партнера та відкрити картку з допомогою працівників установи;
– відкрити картку онлайн у мобільному застосунку банку-партнера.

Проєкт Закону щодо застосування та дотримання норм міжнародного гуманітарного права в Україні розглянуто за участі облдержадміністрацій

Перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смирнов взяв участь у засіданні Міжвідомчої комісії з питань застосування та реалізації норм міжнародного гуманітарного права в Україні під головуванням Віце-прем‘єр-міністра Ірини Верещук.

На першому після відновлення роботи цієї комісії засіданні головуючою надані організаційні доручення щодо необхідності внесення змін до діючих нормативно-правових актів, якими затверджено положення про вказану комісію та визначено її персональний склад.

Чотири ворожі БМП-1, БМД-4, БТР-80 знищені на Лиманському та Куп’янському відтинках фронту

552 рази обстріляли росіяни позиції наших військ на цій ділянці за минулу добу. Також ворог здійснив 16 авіанальотів.

У шести боєзіткненнях ворог втратив 54 осіб вбитими та 84 пораненими. Ще один росіянин потрапив у полон.

Нашими бійцями знищені чотири БМП-1, які раніше були зняти з озброєння в армії рф, БМД-4, БТР-80, три мінометні розрахунки, гаубицю «Гіацинт-Б» та два польових склади з боєприпасами.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Порядок відновлення документів, що підтверджують право власності на нерухоме майно

Відповідно до загальних засад цивільного законодавства, право власності та інші речові права на нерухомі речі, обтяження цих прав, їх виникнення, перехід і припинення підлягають державній реєстрації. 

Державна реєстрація прав — це офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Завдяки добровільним внескам можна підвищити розмір призначеної пенсії

Розмір пенсії напряму залежить від тривалості набутого людиною страхового стажу та величини її заробітної плати, яку вона офіційно отримувала протягом своєї трудової діяльності.

Спрощений механізм добровільної участі громадян у системі пенсійного страхування дозволяє впливати на розмір пенсії, яка буде призначена людині у майбутньому, після досягнення пенсійного віку, оскільки, за нових умов, добровільно сплачувати страхові внески на пенсійне страхування можуть лише особи, які не отримують пенсію, тобто не є пенсіонерами.

Більше 2200 внутрішньо переміщених луганчан на минулому тижні звернулися за допомогою до хабів Гірської громади

Крім продуктів харчування, у гуманітарному штабі в Богданівці інформаційні послуги надавали фахівці Луганського обласного центру зайнятості. У лікаря Центра первинної медико-санітарної допомоги Попаснянської міської ради можна було отримати медичні препарати.

У Києві продовжилася видача продуктових наборів. Відвідувачі також отримували правову допомогу від начальника штабу, благодійного фонду «Право на захист» та консультації спеціаліста Луганського обласного центру зайнятості.

В Одесі відновив роботу Новопсковський центр первинної медико-санітарної допомоги

Наразі прийом пацієнтів та надання послуг проводиться в двох місцях:

1. вул. Катерининська, 32 – гуманітарний хаб для ВПО з Луганської області.

Приймає лікар загальної практики сімейної медицини Інна Миколаївна Столяр (щоп'ятниці з 10:00 до 14:00);

2. вул. Генерала Петрова, 17/2 – тимчасово в приміщенні медичної лабораторії PROLAB.

Прийом з організаційних та медичних питань проводить лікар, директор Роман Валентинович Трофименко (щоп'ятниці з 12:00 до 15:00).

У лікувальному закладі пацієнти можуть отримати такі медичні послуги:

Упродовж тижня переселенці Луганщини отримали 200 продуктових наборів в гумхабі Кремінської громади в Дніпрі

Також внутрішньо переміщеним особам видавалися дитячі підгузки, одноразові пелюшки для дітей та лежачих, рюкзаки (для кремінян) – від IRC.

Крім того, у хабі триває роздача одягу та консультування фахівцями різних напрямів.

Минулого тижня людей приймали фахівці Держпраці та Пенсійного фонду України, психологи Польської гуманітарної акції, медики.

А найменші відвідувачі, очікуючи батьків, мали змогу розважитися у спеціально облаштованому «ігровому кутку».

Адреса: м. Дніпро, вул. Володимира Антоновича, 72-А.

Невське зазнало авіабомбардувань, засуджених до бойових дій на Старобільщині готують за 10 днів, автівку «швидкої» у Сєвєродонецьку можна викликати лише з дахів, які контролюються загарбниками

«Навіть не наступаючи, росіяни тримають нашу оборону і цивільне населення в постійній напрузі. Артилерійський тиск вони не зменшують, а вчора ще й завдали по Невському, де залишається найбільша кількість людей, авіаудару, – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Зараз ворог намагається компенсувати втрати швидкоруч навченими мобілізованими. Їхню підготовку скоротили до мінімуму».

Зокрема, це стосується й засуджених, яких зібрали в одному з базових таборів на Старобільщині. Термін їхньої підготовки на сьогодні становить 10 днів.