Архів новин

25 мая 2023

Що більше російських полонених візьмемо, то більше повернемо наших людей – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні є черговий позитивний результат у нашої команди, що займається обмінами. Повернули з російського полону ще 106 наших воїнів – вони билися на Бахмутському напрямку.

Дуже важливо те, що про багатьох із цих 160 людей узагалі не було жодної інформації – вони вважалися безвісти зниклими. Але ми їх знайшли. Повернули додому. Вісім офіцерів, 98 солдатів і сержантів…

Дякую всім, хто дав цей результат. Буданов, Єрмак, Усов, Лубінець, Малюк, Клименко – усі, хто готував цей обмін, – молодці! Просто молодці!

В результаті хакерської атаки на сервери Gromada.org.ua тимчасово перестали працювати всі сайті, розміщені на цій платформі

Користувачі деякий час бачили зображення з посиланням на один із рашистських телеграм-каналів.

Не залишимо в полоні у ворога нікого. Боротимемося за кожного захисника та захисницю. Це наша державницька позиція, - Артем Лисогор

"Сьогодні влалося визволити 106 українських воїнів. Вони билися за Бахмут. Зупиняли ворога там, щоб російська чума не проникла вглиб Донеччини і далі. Про багатьох думали, що вони зникли безвісти. А вони живі і зараз вже на Батьківщині. Не залишимо в полоні у ворога нікого. Боротимемося за кожного захисника та захисницю. Це наша державницька позиція", - зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

На період дії воєнного стану процедура проведення медико-соціальної експертизи спрощена

На період дії воєнного стану процедура проведення медико-соціальної експертизи спрощена.

Зокрема, медико-соціальна експертна комісія здійснює свої функції за принципом екстериторіальності.

Тобто, якщо людина не має змоги безпосередньо прибути на огляд, то МСЕК приймає таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

У Вінниці за тиждень до гумштабу звернулися 422 переселенця-луганчанина

За минулий тиждень внутрішньо переміщеним особам Луганщини у Вінниці видано 422 продуктових набори та 17 гігієнічних.

Консультації надані спеціалістом Луганського обласного центру зайнятості та юристом благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез».

А представник управління житлово-комунального господарства Рубіжанської міської військової адміністрації роз’яснював з питань реєстрації пошкодженого або зруйнованого майна.

Вступні іспити до магістратури - якими вони будуть цьогоріч

Предметні тести ЄФВВ міститимуть 140 завдань із вибором однієї правильної відповіді, на виконання яких буде відведено 180 хвилин. Вирізняється структура тесту «Облік та фінанси»: 126 завдань із вибором однієї правильної відповіді та 14 завдань відкритої форми з короткою відповіддю.

Усі завдання предметних тестів ЄФВВ будуть відповідати програмам, затвердженим Міністерством освіти і науки України.

У Сєвєродонецькому хабі в Дніпрі можна отримати допоміжні засоби для пересування

Їх надаватимуть переселенцям Луганської області, які отримують допомогу в гуманітарному хабі Сєвєродонецької міської військової адміністрації в Дніпрі (пр. П. Калнишевського, 27к). В наявності є крісла колісні, ходунки, милиці тощо. Для отримання треба бути зареєстрованим у цьому хабі та мати при собі оригінал та копію документа, що посвідчує статус ВПО. Графік роботи хабу з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 15:00.

Міністерство молоді та спорту України розпочинає Всеукраїнську акцію «Єдина Україна»

Онлайн-проект покликаний поглибити знання з історії України, розповісти маловідомі факти та сформувати новий погляд на вивчення історії.

Оголошено реєстрацію на 5-й курс проєкту, де кожен зможе підвищити рівень знань про окремі сторінки нашої історії:

- Історичні інтерактивні лекції.

- Цікаві домашні завдання.

- Відеоматеріали для всієї сім'ї.

Тривалість курсів - 14 днів. Участь безкоштовна.

Старт курсу - 29 травня.

Долучитися можна з будь-якої точки світу.

БМД, два мінометні комплекси, протитанкову гармату знищили наші бійці на Лимано-Куп’янському напрямку, чотирьох росіян взяли у полон

413 разів окупанти обстрілювали позиції наших військових за минулу добу на цій ділянці фронту. Також ворог здійснив вісім авіанальотів.

Як зазначив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, там відбулося п’ять боєзіткнень.

У ході боїв 32 окупантів було вбито, 62 зазнали поранень, чотирьох взято у полон.

Підбито бойову машину десанту ворога, два мінометних комплекси, протитанкову гармату «Рапіра», безпілотник, екскаватор.

Майже 400 харчових пакунків минулого тижня отримали переселенці Луганщини у хабі Кремінської громади в Рівному

Крім того, фахівці різних напрямів продовжують надавати переселенцям безоплатні консультації - це медики, юрист, психолог, працівники центру зайнятості.

Також у Рівному здійснюється фасування харчових наборів, які потім відвантажуються на інших гуманітарних осередках Кремінської громади.

Адреса: м. Рівне, вул. Фабрична, 20.

Телефон: 0958209742.

«Гаряча лінія» Кремінського ЦНАПу: 0958207124.
 

Окупанти вбили неповнолітнього хлопця та 20-річну дівчину на Сватівщині

23 травня о другій половині дня росіяни обстріляли Райгородку на Сватівщині. Після влучання снаряду в будинок загинули 16-річний хлопець та його повнолітня сестра, які в той час перебували на горищі.

Доля їхньої тітки, з якою вони проживали, наразі залишається невідомою.

Село Райгородка перебуває в зоні активних бойових дій. Проте, росіяни не дають можливості місцевим мешканцям виїхати у безпечні регіони. Навіть дітей не евакуюють.

Таким чином, вони створюють передову лінію оборони – живий щит, а потім вже за людьми ставлять «зуби дракона».

Оборону Білогорівки з листопада здійснюють гвардійці бригади «Буревій»

Ситуація на Луганському напрямку в останній тиждень найбільш напружена у Серебрянському лісництві та власне у самій Білогорівці.

Оборону Білогорівки з листопада здійснюють гвардійці бригади «Буревій». Захисники називають її форпостом Луганщини, оскільки її контроль дозволяє розосередити велику чисельність росіян на декількох напрямках на сході.

Це селище сьогодні майже стерте вщент. Оборонні дії тут даються нашим військовим напрочуд важко, адже, майже всі високі будівлі, які можна використовувати для спостереження та ведення вогню – зруйновані.
 

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 25 травня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 25 травня, ранок:

- другий день поспіль надходять невтішні новини щодо наших громадян. Так, у Райгородці, що на лінії фронту, росіяни влучили у будинок – загинули хлопець 2007 року народження і дівчина 2003 року народження;

- за учора 105 разів окупанти обстріляли деокуповані села і селища. Безпосередньо в Невське прилетіло 10 ворожих снарядів і ракет, навколо населеного пункту – 51;

- у визволених селах залишаються близько 120 осіб. Постійно завозимо їм продукти харчування, ліки, засоби першої необхідності;

Чергові руйнування зафіксовані в Невському, примусову паспортизацію контролюють поліціянти з рф, довжелезні черги за безоплатною картоплею на фоні зруйнованих багатоповерхівок – рівень життя сьогоднішнього Сєвєродонецька

«Противник дещо зменшив активність наземних наступальних дій, втім не припинив обстрілювати наші села та селища. По Діброві завдано авіаційного удару. Невське, Білогорівка та Стельмахівка під ворожим вогнем перебувають вже декілька діб поспіль. Днями у Невському пошкоджено будинок місцевої жительки. Регулярно артилерія росіян нищить ті помешкання, які люди встигли залишити і евакуюватися, – підкреслив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Однак, незважаючи на загрозу, нам вдається доставляти місцевим жителям їжу та товари першої необхідності.