Архів новин

26 мая 2023

За цей тиждень маємо значний прогрес і щодо сучасної авіації для України – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Щойно провів Ставку.

Питання очевидні. Передова, наш захист і наші активні дії, забезпечення наших воїнів зброєю та снарядами, технікою.

ППО й захист від терору. Протягом дня отримую доповіді щодо ситуації в Дніпрі та ліквідації наслідків чергового удару. Це суто звірство: російська ракета, балістика – проти лікарні та ветеринарної клініки. Абсолютно хворі істоти.

Переселенці в Харкові отримають матраци, ковдри та набори посуду від міжнародних партнерів

Відповідна допомога надійшла до місцевого хабу Попаснянської громади.

Її надаватимуть внутрішньо переміщеним особам з Луганської області, які зареєстровані саме у цьому хабі, за попереднім запрошенням та за заздалегідь узгодженими з Міжнародною організацією з міграції списками.

Від цього партнера хабом отримані комплекти для утеплення, матраци, ковдри, набори посуду, набори НФІ, складні стільці, каністри тощо.
 

За час дії воєнного стану в межах Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» видано 27 170 пільгових кредити на суму 109 млрд гривень

Із моменту старту Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» суб’єкти підприємництва отримали від уповноважених банків 61992 кредити на загальну суму 198,62 млрд грн, з яких 41014 – від банків державного сектору економіки на загальну суму 85,48 млрд гривень (станом на 22.05.2023 р.).

За минулий тиждень у межах Програми видано 360 пільгових кредитів на загальну суму 1,5 млрд грн, у тому числі, банками державного сектору економіки укладено 247 кредитних договорів на суму 0,71 млрд гривень.

Артем Лисогор: із окупованих сіл люди змушені виїжджати самотужки, але ми їх зустрічаємо і допомагаємо з житлом

Днями троє жителів Сватівщини вирішили виїхати на підконтрольну Уряду України територію.

Але вихід один - через росію, - каже очільник Луганщини Артем Лисогор.

"Вони не змирилися з життям в окупації і обрали вірне рішення - мешкати в правовій країні, де діють закони, а найбільша цінність - людське життя. Яке ані у так званій "лнр", ані в рф не варто нічого, - наголосив він. - Керівництво Коломийчиської громади зустріло людей на кордоні, допомогло дістатися Тернополя, відшукати житло, забезпечити продуктами".
 

Які послуги можуть отримати ВПО від служби зайнятості

На сьогодні доступні такі програми та послуги для переселенців:
1. Шукачі роботи можуть самостійно продивлятися актуальні вакансії на Єдиному порталі вакансій https://jobportal.dcz.gov.ua/ та в Telegram Робота https://t.me/worknowdcz .

Де громадяни України в Польщі можуть отримати допомогу

Посольство України в Республіці Польща підготувало для українських шукачів притулку алгоритм дій, який допоможе нашим співвітчизникам знайти тимчасове житло або отримати іншу необхідну допомогу в країні перебування.
1. Шукачам притулку радять ознайомитися з інформацією, розміщеною на офіційній сторінці Посольства України в Республіці Польща у розділі «Центр допомоги громадянам України» та на електронній сторінці, створеній Урядом Республіки Польща.

Для звернень громадян в облдержадміністрації працюють «гаряча лінія», інтернет-приймальня, відповідна електронна скринька

Усі ваші питання, які пов’язані із діяльністю або бездіяльністю місцевих органів влади, захисту ваших прав і свобод, неналежного функціонування гуманітарних хабів тощо будуть оперативно розглянуті та опрацьовані.

Контакти сектору роботи із зверненнями громадян апарату облдержадміністрації:

- телефон: +380970705225

Із Макіївки евакуювали трьох літніх людей, у громаду завезли продукти харчування, - Артем Лисогор

"Артилерія ворога не припиняє нищити звільнені нами населені пункти. Те ж саме Невське обстрілюють щоденно. Дістається і сусідній Макіївці. Луганські поліцейські доправили туди чергову партію продуктових наборів, - поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор. - Місцевим жителям запропонували виїхати в безпечне місце. Але покинути залишки господарств погодилися тільки троє літніх людей. Одну жінку госпіталізували - після більш ніж року життя в таких умовах їй необхідне термінове відновлення".

Аграрії Луганщини сертифікують фахівців для допомоги піротехнікам у розмінуванні після деокупації

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор зустрівся за «круглим столом» із керівниками провідних агроформувань Луганщини, які релокували частину свого бізнесу та відновили діяльність підприємств на підконтрольній Україні території.

Проте основні фонди, насамперед, землі сільськогосподарського призначення, залишились на окупованих територіях. Їх захопили та використовують колишні партнери учасників зустрічі та нові російські господарі. За наявною інформацією, 480 з 1440 підприємств АПК перереєстровані у так званій «лнр».

29, 30 та 31 травня переселенці з Луганщини зможуть звернутися на «гарячу лінію» до керівництва ПФУ регіону

Так, у понеділок, 29 травня, із 10:00 до 11:00 можна звернутися до заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Тетяни Нікітіної. Телефон: (095) 802-61-38.

У вівторок, 30 травня, із 10:00 до 11:00 на дзвінки відповідатиме начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Ольга Шарунова. Телефон: (068) 300-40-86.

Авіацію, артилерію та піхоту загарбники спрямували на Білогорівку, росіяни звернулися до окупаційної влади Сєвєродонецька зупинити ганебне голосування щодо нового герба міста, жителі Борівського за три місяці так і не дочекалися допомоги після затоплення

«На обох напрямках нашої ділянки фронту противник не припиняє спроб покращити тактичне положення. Загострює ситуацію в Білогорівці, яку він намагається штурмувати щоденно. Вчора росіяни били з гармат і систем залпового вогню, завдали авіаційний удар по населеному пункту, пішли в атаку піхотою. Та наші воїни, які відчайдушно боронять селище, зупинили ворога», – поінформував Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації.

Крім Білогорівки загарбники відкривали вогонь в бік Стельмахівки, Макіївки, Невського і Діброви.