Архів новин

27 мая 2023

Ми продовжимо наші санкційні кроки, на черзі – нові, ще більш масштабні санкційні пакети – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні – ще один наш санкційний день. Є санкції проти юридичних та фізичних осіб – більшість із них російські, – які працюють на терор.

Загалом 220 компаній і 51 фізична особа. Це підприємства ВПК та дотичні російські компанії. Підприємства, що обслуговують війну. І особи, через яких відбувається управління цими компаніями.

Майже 579 продуктових наборів та 292 гігієнічних отримали наші переселенці на цьому тижні в хабах Сєвєродонецької громади

Упродовж тижня ВПО з Луганщини, які зареєстровані в гуманітарному хабі в Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К), видано 427 продуктових наборів та 283 набори побутової хімії.

Також 432 наших переселенця отримали допомогу у вигляді зимових наборів для осіб 60+ (шапка, шкарпетки, ковдра, спальник).

Набори постільної білизни надані 42 жителям Луганщини, 64 людини потребували підгузків.

Крім того, 378 осіб вибрали одяг собі та рідним.

15 нагород - здобуток спортсменів Луганщини на чемпіонаті України з важкої атлетики

Із 22 по 27 травня у в Луцьку відбувся чемпіонат України серед чоловіків та жінок з важкої атлетики, де змагалися 220 спортсменів з усієї країни.

У жінок Софія Наумова (вагова категорія до 45 кг) посіла перше місце у ривку (57 кг), перше місце у поштовху (71 кг) та перше місце у сумі двоборства з результатом 128 кг.

Тетяна Буднікова (вагова категорія до 49 кг) стала третьою у ривку (60 кг), у поштовху (83 кг) та у сумі двоборства з результатом 143 кг.

Які пільги на оплату комунальних послуг передбачені учасникам бойових дій

Громадянину, який отримав посвідчення «Учасника бойових дій» та бажає оформити пільги на оплату житлово-комунальних послуг, потрібно звернутися до органу Пенсійного фонду України та подати заяву:

• про внесення відомостей до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги;
• про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу.

У Вінниці наші переселенці можуть безоплатно звернутися до лікаря УЗД

У приміщенні гуманітарного хабу за адресою вул. Праведників світу (стара назва - вул. Максимовича), 43-Б, веде прийом лікар УЗД Роман Вікторович Максимов.

Зокрема, упродовж травня ним вже проведено 123 дослідження внутрішніх органів, легенів, суглобів, щитовидної залози, молочних залоз, лімфатичних вузлів та ін.

Обстеження проводяться безоплатно на сучасному обладнанні.

Із собою необхідно мати електронне направлення.

Запис на прийом та запитання за телефоном 096 233 37 77 з понеділка до п’ятниці з 10:00 до 15:00.
 

Нам є що боронити, як прийде грізний час! Ми України діти – вона одна у нас! - відбувся 26-й випуск Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою

«Ви зберегли вірність Україні, незважаючи на тяжкі випробування: двічі ліцей втрачав усе – тільки не віру у нашу Перемогу! Ви виховали справжніх патріотів. По очах видно, що вони вже сьогодні готові захищати Батьківщину, але попереду ще навчання у військових вишах – країні потрібні фахові військові», - звернувся до педагогів та випускників Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою очільник області Артем Лисогор. Сьогодні, 27 травня, він узяв участь в урочистому шикуванні з нагоди 26-го випуску ліцеїстів.

Як отримати медичну допомогу, якщо сімейний лікар у відпустці

Якщо сімейний лікар тимчасово відсутній на робочому місці (лікарняний, відпустка тощо), керівництво медзакладу має подбати про заміну та призначити медика, який буде тимчасово виконувати функції відсутнього лікаря.

Щоб пацієнти могли спланувати свій наступний візит до лікаря, про такі новини їх мають обов’язково попереджати. Це може бути повідомлення, розміщене безпосередньо в лікарні або на веб-сторінці закладу. Пацієнтів, які вже записані на прийом, можуть індивідуально інформувати в той чи інший спосіб.

Мінреінтеграції координуватиме компенсацію витрат за прихисток переселенців – рішення Уряду

Кабмін вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у межах реалізації проєкту «Прихисток».

Зміни також внесені до Положення про функціонування інформаційно-аналітичної системи обліку даних, пов’язаних із компенсацією витрат за тимчасове перебування ВПО.

Відповідний проєкт Постанови був прийнятий на засіданні Уряду.

Цим документом передбачено, що Мінреінтеграції є відповідальним виконавцем проєкту «Прихисток».

1,8 мільярда гривень отримали пенсіонери Луганщини за травень

Завершено фінансування пенсій поточного місяця.

На виплати пенсіонерам Луганської області спрямовано 1814,9 млн гривень.

Крім того, соціальні страхові виплати здійснено на 35,2 млн гривень, в т.ч. 1,5 млн гривень - на оплату лікарняних.

На виплату житлових субсидій та пільг спрямовано 56,0 млн гривень.

У травні понад 1300 осіб отримали допомогу у Нижньодуванському хабі в Києві

Протягом місяця у Нижньодуванському хабі державна гуманітарна допомога надана понад 1300 жителям Луганщини. Завдяки співпраці з благодійним фондом «Карітас-Київ» підтримано понад 500 родин, гігієнічні набори від Міжнародної організації з міграції надані теж 500 родинам. Також у хабі надається юридична, психологічна та соціальна допомога. Адреса: м. Київ, вул. Поліська, 14, графік роботи: понеділок - п'ятниця 10:00 – 15:00. Телефон центру: 093 815 09 02, 066 944 35 86.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині:

- росіяни категорично відмовляються погоджувати «зелений коридор» для виїзду людей з окупованих територій через Запоріжжя. Ворог не йде на перемовини з цього приводу ані з державними органами, ані з гуманітарними організаціями;

- діти з окупованих територій, які навчалися онлайн в українських школах, отримають наші  документи про освіту;

- у звільнені населені пункти обов’язково завозимо медикаменти. Їх постійно потребують літні люди, переважна більшість яких ще там залишається;

27 травня – Всесвітній день екстреної медичної допомоги

Фахівці «екстренки» потрібні як в найекстремальніших умовах, так і в буденних ситуаціях — важко й уявити, наскільки широким є застосування їх навичок.

Працівники КНП «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» проявили себе і в мирний час, і в період надзвичайних подій, продовжують виконувати свої обов’язки і під час воєнного стану.

#Вірю_в_ЗСУ Поблизу Кремінної українські спецпризначенці вступили у бій з переважаючими силами противника - втрати росіян уточнюються

Там під час ведення спеціальної розвідки воїни ССО України виявили розташування особового складу противника.

Оператори вступили у вогневий контакт з переважаючими силами окупанта.

Під час бою група здійснила розрив контакту та запит на вогневу підтримку сил резерву.

Потім ворожу позицію уразили із 60-мм міномету.

У результаті противник був подавлений. Кількість втрат серед росіян наразі уточнюється.
 

Сьогодні у Дніпрі день жалоби

Терористи вдарили по одній з лікарень. Більше 30 постраждалих – є поранені і загиблі, поранення отримали двоє дітей.

«Від усієї Луганщини висловлюю співчуття родинам загиблих і побажання скорішого одужання тим, хто отримав поранення. Мешканці нашої області на собі відчули, які підступні та руйнівні удари може наносити скажений сусід, який чомусь зве себе «братським народом». Дуже боляче, коли ворог б’є по місту, що дало прихисток багатьом землякам, які рятувались від війни», - звернувся очільник Луганщини Артем Лисогор.