Архів новин

01 июня 2023

Обовʼязок місцевої влади – забезпечити наявність і доступність укриттів цілодобово – звернення Президента України

Дорогі українці!

Завершується цей довгий і важкий день.

Передусім мої співчуття рідним і близьким тих, чиї життя забрала Росія, забрали російські удари.

Ми робимо максимум, щоб захистити людей. Не було такої міжнародної зустрічі, не було таких міжнародних переговорів, на яких не порушувалося б питання ППО для України.

Артем Лисогор: у Лубнах відкрили ігрову сенсорну кімнату для наших дітей

«Там вони зможуть навчатись, розвиватись та, граючись, приємно проводити час. Вона функціонуватиме на базі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», – пояснив Артем Лисогор, очільник Луганщини, під час робочої поїздки Полтавщиною.

Її відкрили до Дня захисту дітей. Безпосередньо свято нашій малечі влаштували в Полтаві сумісно із фахівцями Луганського обласного відділення Міжнародної благодійної організації СОС Дитячі Містечка Україна, які й займались облаштуванням сенсорної кімнати, та ЛНУ ім. Т. Шевченка.

Наші хаби мають стати соціальними сервісними центрами для вирішення проблем переселенців, - Артем Лисогор в Полтаві

Відвідуючи Полтавську область, очільник Луганщини перевірив роботу місцевого гуманітарного штабу Гірської громади.

112 юнаків і дівчат з Луганщини закінчують школу із золотою медаллю, ще 47 – зі срібною

«Цей навчальний рік виявився надскладним для усіх – вчителів, учнів, їхніх батьків. Школи Луганщини відновили освітній процес в дистанційному режимі. Взимку вчителі намагалися встигнути провести урок, поки не вимкнуть світло, а діти – засвоїти матеріал. Вони витримали всі складнощі, викликані військовою агресією рф. Ними не можна не пишатися. А ще – сміливістю і цілеспрямованістю тих дітей, які долучалися до навчання з окупації. Свої свідоцтва про освіту вони обов’язково тримають», – наголосив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

У звільненому населеному пункті Луганщині правоохоронці виявили схрон зброї та боєприпасів окупантів

Під час відновлення публічного порядку та безпеки громадян, поліцейські зведеного загону ГУНП в Луганській області спільно з працівниками 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в покинутому та пошкодженому нежитловому будинку в с. Сергіївна Сватівського району виявили схрон зброї та боєприпасів окупаційних військ.

Загалом правоохоронці вилучили шість мін, два РПГ, два автомати Калашникова, 13 ручних гранат, вісім запалів ручних гранат, три ударно-дистанційні запали, чотири магазини до АК з 120 набоями калібру 5,45 мм.

В Україні стартує програма грантів для малих та середніх жіночих та сімейних підприємств

Малі та середні сімейні й жіночі підприємства мають шанс отримати гранти на розвиток бізнесу через програму USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

У межах ініціативи планується надання грантів у розмірі від 10 тис. до 35 тис. доларів США.

Грантову підтримку може бути надано на такі напрями:
• релокація бізнесу,
• відкриття нового напряму бізнесу,
• масштабування бізнесу на території України,
• вихід на міжнародні ринки.

Що змінилося в реєстрації та обліку безробітних

10 травня набув чинності новий Порядок реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 30.03.2023 № 446.

Державна служба зайнятості підготувала добірку 9 основних змін, передбачених документом.

1. Відтепер заяву про набуття/поновлення статусу зареєстрованого безробітного або його припинення можна здійснювати:
- через вебпортал чи мобільний застосунок;
- шляхом особистого звернення до найближчого центру зайнятості.

У трьох медичних коледжах Луганщини навчаються 310 студентів

Підсумки роботи медичних коледжів регіону в 2022-2023 навчальному році та плани на 2023-2024 навчальний рік проаналізовані на нараді із заступницею голови облдержадміністрації Катериною Безгинською.

Усі три медичних заклади впроваджують свою діяльність на підконтрольній Україні території.

#Вірю_в_ЗСУ Чотирьох росіян взято у полон, знищено танк Т-72, станцію РЕБ та командно-спостережений пункт ворога на нашій ділянці фронту

За добу там відбулося шість бойових зіткнень. Противник здійснив 23 авіанальоти.

Всі атаки ворога відбиті нашими захисниками – під час них 52 окупантів було вбито, 85 зазнали поранень, чотирьох взято у полон.

Знищено російський танк Т-72, БТР-70, гаубицю Д-30, міномет, станцію радіоелектронної боротьби і командно-спостережений пункт.

Як повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, 522 рази відкривали вогонь росіяни по населених пунктах та позиціях українських військових на Лиманському та Куп’янському напрямках.
 

Артем Лисогор звернувся з нагоди Дня захисту дітей

Шановні жителі Луганщини! Дорогі діти!

Вчора я був на святковому заході у шелтері для переселенців в Дніпрі, присвяченому сьогоднішньому святу - Дню захисту дітей. Я бачив їхні щасливі очі. Попри все, що пережили, вони не втратили спроможність радіти кожній миті.

На жаль, сьогоднішнє їх свято почалося з сумної звістки – у Києві ворожі «Іскандери» вбили дев’ятирічну дівчинку та її маму, ще одна дитина теж втратила маму.

На виклики до Сєвєродонецька пожежники приїжджають по декілька годин, ворог не полишає спроб просунутися на Сватівщині, для виїзду на «лікування» дітям окупанти оформлюють паспорт рф за пришвидшеною процедурою

«Противник намагався продавити нашу оборону біля Новоселівського та Стельмахівки на Сватівщини. Але, як і в районі Білогорівки, росіяни вимушені були з втратами відійти, – зазначив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Ворог щодня продовжує нищити наші села артилерією. Нещодавно пошкодження зазнав будинок жителя Греківки – на щастя, господар не постраждав. Вчора ці нелюди обстріляли Новоселівське, Невське і Білогорівку».