Архів новин

05 июня 2023

Ворог знає, що Україна переможе – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Звіт за сьогоднішній день.

Перше – я вдячний кожному нашому воїну, усім нашим захисникам і захисницям, які дали за цей день саме ті новини, яких ми очікуємо. Бахмутський напрямок – молодці, воїни!

Ми бачимо, як істерично Росія сприймає будь-який наш крок там, усі наші зайняті позиції.

Ворог знає, що Україна переможе. Вони це бачать. Вони це відчувають завдяки вашим ударам, воїни, і зокрема на Донеччині. Дякую за це!

Майже 1300 внутрішньо переміщених луганчан за тиждень звернулися до хабів Гірської громади

Крім продуктових наборів, в Києві наші ВПО отримували сімейні гігієнічні набори від Міжнародної організації з міграції та термобілизну від представництва неурядової некомерційної корпорації «Проджект Хоуп-Зе Піпл-Ту-Піпл Хелс Фаундейшн, Інк».

Відвідувачів консультували спеціалісти Луганського обласного центру зайнятості, благодійного фонду «Право на Захист», лікар.

У Богданівці приймали фахівці Луганського обласного центру зайнятості, працівники ЦНАПу консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна.

Постраждалі від сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією росії проти України, можуть отримати безоплатну правову допомогу

Система безоплатної допомоги запускає кампанію про допомогу постраждалим від від сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією росії проти України, та домашнього насильства.

Постраждати від насильства може кожен і кожна. Варто подбати про себе та звернутися по допомогу.

Юристи проконсультують з усіх правових питань. Підкажуть, як зібрати докази, та допоможуть звернутися до правоохоронних органів. А за потреби, представлятимуть інтереси постраждалих у суді.

Звернутися до системи БПД можна:

- за телефоном 0 800 213 103

Наші ВПО можуть отримати безкоштовні юридичні консультації дистанційно

Консультує Євгенія Добродзій – юрист, регіональна соціальна спеціалістка у Луганській області за проєктом від БО «БФ «Стабілізейшен суппорт сервісез».

Контакти:
- тел.: +38(063)21-444-17;
- е-mail: ydobrodziy@radnyk.org.

НМТ-2023 відбуватиметься у дві зміни

Основні сесії національного мультипредметного тесту проходитимуть протягом червня в Україні та в 47 містах 30 інших країн.

З міркувань безпеки інформація про те, де на території України відбудуться тестування, ні на сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, ні на наших офіційних сторінках у соцмережах не публікуватимуться.

Тестування відбуватиметься у дві зміни: перша – з 10:00, друга – з 15:00 за київським часом у всіх країнах, окрім США та Канади.

Уряд ухвалив низку постанов для забезпечення захисту прав дітей

Зокрема, ухвалено три постанови, розроблені за ініціативою Міністерства соціальної політики.

Прийняті акти спрямовані на створення додаткового соціального захисту дітей, які постраждали від війни, а також – на попередження порушення прав дітей, які є тимчасово переміщеними (евакуйованими), і суттєве посилення контролю за діями всіх сторін, залучених до евакуації.

Велоспортсменка з Луганщини здобула золото та бронзу на чемпіонаті України

У Львові триває чемпіонат України серед чоловіків та жінок з велосипедного спорту.

Участь у змаганнях беруть понад 80 спортсменів, які представляють 17 команд з різних областей та міст України.

Майстер спорту України Катерина Величко виборола перше місце в індивідуальній гонці переслідування (дистанція - 3 км) та третє місце в скретчі.

Вітаємо спортсменку та її тренера Тадея Чебанця.

#Вірю_в_ЗСУ Танк, бойову машину десанту та протитанкову гармату втратили росіяни на нашій ділянці фронту

Сім разів атакував ворог позиції українських військових на Лиманському та Куп’янському напрямках минулої доби.

Але отримав вогневий опір та з втратами відступив: 26 окупантів вбито, 65 – поранено.

Знищені російські танк, БМД, протитанкова гармата «Рапіра» та три військових автівки.

500 разів противник застосовував артилерію різних типів, а також здійснив два авіанальоти, – зазначив Сергій Череватий, речник Східного угруповання військ ЗСУ.

Деокупація Луганщини: запрошуємо долучитися до опитування щодо інформатизації регіону

Для впровадження плану дій щодо життєзабезпечення деокупованих населених пунктів на території Луганської області та ефективної реалізації державної політики у сфері інформатизації, розвитку цифровізації, електронного урядування та електронної демократії, впровадження інноваційних та передових IT-рішень для соціально-економічного розвитку області розпочато написання Регіональної програми інформатизації Луганської області.

Опрацьовано понад 15 тисяч повідомлень про зруйноване майно, поданих жителями Луганщини

Наразі громадянами області подано 36341 інформаційне повідомлення про пошкоджене/знищене нерухоме майно.

Військовими адміністраціями територіальних громад опрацьовано 15125 ІП.

Із них 12220 ІП прив'язані до об'єктів Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації (РПЗМ).

2905 ІП не підлягають обробці (через дублювання, некоректні дані, зокрема щодо адреси, власника майна тощо).

У бік Новоселівського та Білогорівки атакував ворог, у Рубіжному примусово паспортизують стихійних торгівців, бюджетники-колаборанти в Сєвєродонецьку із початку року не отримують зарплату

«Зазвичай росіяни наприкінці тижня зменшують наступальну активність, але не цього разу. Працювала і їхня піхота, і артилерія. Атакував ворог в районах Новоселівського та Білогорівки. Намагання окупантів зупинені вогневим ураженням – вони не можуть розвинути власний успіх, – підкреслив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Крім цих сіл, під обстрілами з боку противника опинилися Невське та Макіївка. Авіаудар знов завдано по Сергіївці».

У Рубіжному росіяни взялися за паспортизацію стихійних торгівців. Погрожують, що без цього документу не дозволять працювати.