Архів новин

07 июня 2023

Потрібно, щоб міжнародні організації, як МКЧХ, негайно долучилися до порятунку людей на окупованій частині Херсонщини – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Сьогодні весь день максимум уваги наслідкам російського теракту на Каховській ГЕС. Затоплені десятки населених пунктів на підконтрольній нам території. Тисячі будинків!

Триває евакуація. Причому під обстрілами! Російська артилерія продовжує бити, не зважаючи ні на що. Просто нелюди.

Але станом на цей час на території Херсонської та Миколаївської областей врятовано понад 2 тисячі людей. І я дякую всім, хто залучений до цієї роботи, усім, хто допомагає! Наше завдання – по максимуму захистити життя й допомогти людям.

Майже 1300 продуктових наборів отримали минулого тижня луганські переселенці у хабах Кремінської громади

А у травні нашим землякам там видали майже 7000 харчових пакунків.

У Києві, Рівному, Дніпрі, Луцьку та Андрушівці ВПО надаються продуктові набори від держави, а також одяг, у Києві – ще й іграшки.

Працівники Рівненського хабу продовжують фасування наборів, які потім відвантажуються до гуманітарних осередків Кремінської громади.

За минулий тиждень сформовано 1190 пакунків, а за травень – майже 3500.

Тривають консультування фахівцями різних напрямів.

Представники Луганщини вибороли п’ять нагород чемпіонату України з велосипедного спорту на треку

На Львівщині завершився чемпіонат України з велоспорту на треку. Учасниками стали дві сотні зірок треку з різних областей України. Спортсмени доклали максимум зусиль, аби продемонструвати найкращі результати.

Наша Катерина Величко здобула перші місця в індивідуальній гонці переслідування та в командній гонці, третє місце в «скретчі», четверті – в гонці на вибування, в гонці «омніум» та в гонці  «медисон».

Максим Малінніков став другим в гонці на вибування та третім в гонці «омніум».

Катерина Макарова фінішувала четвертою в командній гонці.

Артем Лисогор: повернення бізнесу після деокупації, питання відбудови регіону, впровадження пріоритетних проектів на звільненій Луганщині – наші наголоси на цьогорічному Схід-Експо

Сьогодні в Києві продовжує роботу виставка «Схід-Експо 2023».

Близько 80 суб'єктів малого і середнього підприємництва з різних галузей промисловості презентували там свою продукцію.

У приміщенні Мистецького Арсеналу організовано ярмарок, відбуваються панельні дискусії, на яких обговорюються питання економічного відновлення, релокації та адаптації бізнесу, енергоефективності, міжрегіонального співробітництва.

Куди звертатися за допомогою: лінії підтримки в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Після початку повномасштабного вторгнення психологічний стан населення України різко погіршився:
- 90%+ українців мають мінімум один симптом тривожного розладу;
- 40-50% потребують психологічної підтримки;
- 66% не знають, куди звернутися по допомогу.

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», ініційована першою леді Олена Зеленська, покликана це змінити.

Разом із Міжнародною організацією з міграції розглядаємо можливості забезпечення ВПО житлом, – Артем Лисогор

Із заступником Голови Представництва МОМ в Україні Стівеном Роджерсом зустрівся очільник Луганщини під час другого дня «Схід-Експо 2023».

Оголошено прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола

Державний комітет телебачення і радіомовлення України оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

Премія присуджується щороку авторам нових оригінальних публіцистичних творів у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття Премії.

Люблін допоможе Старобільську у відновленні критичної інфраструктури після деокупації

Про це повідомила начальниця Старобільської міської військової адміністрації Яна Літвінова.

Президент міста Люблін Кшиштоф Жук передав їй підписаний ще в 1996 році оригінал акту співпраці між Старобільськом та Любліном, примірник якого був викрадений російськими окупантами.

Нагадаємо, що Люблін є містом побратимом Старобільська.

«Крім того, ми досягли домовленості участі у підготовчих процесах зараз, а після деокупації – у відновленні критичної інфраструктури громади. Вдячна Польському народові та Уряду за підтримку України», – наголосила Яна Літвінова.

Ваша думка важлива: вдосконалюємо разом програми працевлаштування ВПО

Восени 2022 року стартував проєкт «Армія відновлення», в рамках якого 15,7 тисяч безробітних заробили 100 млн грн за виконання суспільно корисних робіт.

Найменша оплата за виконані роботиу складає 6700 грн, що є вищою ніж середній розмір допомоги з безробіття, яку отримує безробітний, перебуваючи на обліку.

Наразі держава запровадила низку програм зайнятості, зокрема ВПО, і віджного з нас залежить наскільки ефективними вони будуть.

Просимо висловити свою думку та заповнити Google форму, яка знаходиться за посиланням:

Під час «Схід-Експо 2023» очільник Луганщини Артем Лисогор провів низку зустрічей з міжнародними партнерами (відео)

Під час «Схід-Експо 2023» очільник Луганщини Артем Лисогор провів низку зустрічей з міжнародними партнерами, зокрема із послом Хорватії та заступником Голови Представництва ЄС в Україні, а також поспілкувався з представниками організацій, які займаються питаннями залучення донорів та фінансової підтримки для відбудови регіонів, які постраждали внаслідок війни.

Руйнування після російських обстрілів зафіксовані в Невському та Новолюбівці, в містах і селах окупованої Гірської громади рік немає води, медзаклади Рубіжного укомплектовані на 11 %

«Окупанти не припиняють відкривати вогонь по мирних помешканнях. Вони зруйнували ще два будинки у Невському, на щастя обійшлося без жертв. Залишатися в селі вкрай небезпечно. Ще раз наголошую на необхідності евакуюватися. Можливості для цього є. Адміністрація громад зустрічає свої жителів у безпечних регіонах та допомагає з розселенням. Також руйнувань зазнав місцевий зерноток. У Новолюбівці ворожа артилерія обстріляла територію навколо цвинтаря», – підкреслив очільник Луганщини Артем Лисогор.