Архів новин

09 июня 2023

Ми бачимо героїзм наших воїнів і вдячні за кожну хвилину їхнього життя, яке є життям України – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Щойно провів Ставку. Ситуація на передовій – цьому основна увага. Доповіді – командувачі оперативних напрямків, Головком, ГУР, Міністерство оборони, Мінстратегпром, МВС.

Увага сконцентрована на всіх напрямках, де наші дії потрібні і де ворог може зазнати тих чи інших поразок. Наші оборонні дії, активні дії, наші здобутки на передовій.

Обговорили детально постачання й розподіл боєприпасів, посилення нашої артилерії та ППО.

Говорив сьогодні з премʼєр-міністрами Японії та Нідерландів.

Співпраця має бути швидкою! - Артем Лисогор зустрівся із керівниками: Програми ООН із відновлення та розбудови миру – Нільсом Крістенсеном, та відділу місцевого та людського розвитку Представництва ЄC в Україні – Мартіном Шрьодером

У майбутньому Офісі відновлення та розвитку Луганської області відбулась перша робоча зустріч начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора з керівниками: Програми ООН із відновлення та розбудови миру – Нільсом Крістенсеном, та відділу місцевого та людського розвитку Представництва ЄC в Україні – Мартіном Шрьодером. Ідея створення Офісу, який стане не тільки майданчиком для переговорів з міжнародними партнерами, а й центром міжвідомчої та міжтериторіальної координації процесів відродження та розвитку територій, підтримана міжнародними інституціями.

Під час робочої зустрічі Артем Лисогор підписав Меморандум про взаєморозуміння з міжнародною організацією «Лікарі без кордонів» з метою реалізації Проєкту «Медична допомога хабам ВПО та майбутня співпраця»

MSF є міжнародною медичною та гуманітарною неприбутковою організацією, що діє відповідно до принципів і прав гуманітарної допомоги та міжнародної медичної етики.

У рамках Меморандуму сторони домовилися про надання психологічної, соціальної підтримки для поліпшення здоров’я населення, допомогу в забезпеченні мешканців Луганщини  ліками, гігієнічними та іншими життєво-необхідними товарами, проведення тренінгів з першої допомоги та психологічної підтримки для співробітників хабів тощо.

Які документи та послуги у Дії доступні для українців за кордоном

Згенерувати цифрові документи або скористатися державними послугами українці можуть в режимі онлайн. Для цього їм достатньо зареєструватися на порталі державних послуг Дія або встановити мобільний застосунок Дія.

Послугами Дії можна скористатися не тільки на території України. Деякі сервіси також доступні громадянам, які змушені були виїхати за кордон через війну, зокрема до Польщі. До таких послуг можна віднести: заміну посвідчення водія, замовлення витягів і довідок, пенсійні послуги тощо.

Рубіжанський інклюзивно-ресурсний центр запрацював в Києві

Із червня Рубіжанський інклюзивно-ресурсний центр розпочав роботу у офлайн режимі в Києві: проспект Берестейський (Перемоги), 65, кабінет 370.

Переселенці можуть подати заявку на отримання ваучера на навчання онлайн

Із 1 червня процедуру отримання ваучерів на освіту спрощено.

Документ надає громадянам право безоплатно пройти навчання у закладах освіти. Зокрема, перепідготовку за робітничою професією, підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра або магістра за іншою спеціальністю, спеціалізацію чи підвищення кваліфікації.

Наразі визначено 123 професії та спеціальності, за якими можна навчатися за ваучерами.

Особливості виплати лікарняних для ФОП

В Україні право на виплати за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності мають застраховані особи (Закон України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”).

Застрахованими є, зокрема, і фізичні особи-підприємці (ФОП), які cплатили страхові внески. При цьому страхові внески мають бути сплачені у строки та у розмірі, визначеному законодавством, і не можуть бути меншими за розмір мінімального страхового внеску (у 2023 році – 1474 грн).

#Вірю_в_ЗСУ Дві російські БМП, три міномети, два протитанкові ракетні комплекси знищені на Лиманському та Куп’янському напрямках

Там за добу відбулося шість бойових зіткнень. Також ворог здійснив шість авіаційних нальотів.

Всі атаки противника було відбито – за підсумком вбито 72 окупантів, поранено – 109.

Знищено дві БМП, три міномети, два протитанкові ракетні комплекси, протитанкова гармата «Рапіра», два безпілотники, 10 автівок ворога та два польових склади з боєприпасами.

Упродовж доби ворог 612 разів застосовував артилерію на цій ділянці фронту, – зазначив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Кремінський хаб в Дніпрі змінив адресу

Кремінський координаційний центр підтримки переселенців Луганської області, що знаходився в Дніпрі по вул. Володимира Антоновича, 72-А, змінив місце розташування.

Відсьогодні хаб прийматиме внутрішньо переміщених осіб за адресою: м. Дніпро, вул. Володимира Антоновича, 89.

Тож, від 9 червня видача продуктових наборів продовжується вже у новому приміщенні.

Графік роботи: з 10:00 до 15:00.

Телефон: 066-483-92-48.

Деталі: у телеграм-каналі «Креміняни Дніпра» (https://t.me/kreminnaDnipro).
 

85 юних луганчан стали переможцями та призерами всеукраїнських конкурсів та предметних олімпіад у 2022-2023 навчальному році

Про це повідомив директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Юрій Стецюк на  форумі «Освіта Луганської області: відновлення та реінтеграція».

У 2022-2023 навчальному році 22 здобувачі освіти Луганської області стали переможцями ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

7 з 13 найкращих юних науковців Луганщини стали переможцями Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт. 

Відновлення українськості починається з формування переконань у дитячому садочку та школі, - Яна Любимова, заступниця Керівника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

«Під час війни порушуються усі базові права, зокрема право дитини на освіту. Сьогодні в країні три мільйони дітей навчаються дистанційно. Тому треба говорити про гнучкі підходи до процесу навчання. Відновлення українськості починається з формування переконань у дитячому садочку та школі», - наголосила Яна Любимова, заступниця Керівника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, яка також взяла участь у форумі «Освіта Луганської області: відновлення та реінтеграція», який організовано Луганською ОВА за фінансової підтримки проєкту DECIDE.

Попри ворожі обстріли до звільнених громад доставляється допомога, у Рубіжному за рік не дочекалися російських будівників, у Сєвєродонецьку грошову заборгованість окупанти гасять видачою харчів

По Новоселівському, Макіївці, Невському та Білогорівці спрямували артилерійські удари росіяни минулої доби.

«Незважаючи на небезпеку, ми регулярно підтримуємо наших громадян, які ще не вирішили виїжджати. Поліцейські підвозять їм необхідну кількість продуктів харчування та товарів першої необхідності. Зокрема, до Невського та Новолюбівки вони привезли свіжий хліб та засоби гігієни. Місцеві військові адміністрації опікуються кожним, хто залишився», – підкреслив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Росією керують нелюди, які особисто є найбільшою катастрофою на планеті – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Сьогодні був дуже довгий, важкий день. Херсон і область, Миколаївщина, міста й громади нашої Дніпровщини. Наради, зустрічі, евакуаційні пункти, міжнародне звернення.

Перше. На всіх рівнях держави та місцевої влади ми працюємо, щоб урятувати якнайбільше людей із затоплених районів. Евакуація триває. Всюди, де можемо витягнути людей із зони затоплення, робимо це. ДСНС, поліція, військові – молодці! Кожен і кожна, хто залучений, – я хочу вам подякувати!