Прес-центр29 листопада 2018, 16:11

Цьогоріч через освітні центри на бюджет до українських вишів вступили 1142 абітурієнти зі Сходу, – брифінг

Про підсумки вступної кампанії 2018 року для абітурієнтів зі Сходу України та можливості вступу у 2019 році йшлося сьогодні, 29 листопада, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.  

Вже три роки поспіль абітурієнти з тимчасово непідконтрольних українській владі територій та ті, що проживають вздовж «лінії розмежування», можуть вступити до українських вишів за спрощеною процедурою через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна».

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик висловила подяку Міністерству освіти і науки України, громадській організації «Фонд «Відкрита політика» та іншим партнерам за те, що молодь має змогу вступити за спрощеною процедурою до українських вишів.

«Наша співпраця має дуже гідні результати. Але головне, що діти з тимчасово окупованих територій вступають до закладів вищої освіти і продовжують навчання на підконтрольній українській владі території, де вони отримають бажану професію і відповідний диплом державного зразка», – наголосила вона.

У 2018 році через освітні центри «Донбас-Україна» на бюджетну форму навчання до українських вишів вступили 1142 абітурієнти зі Сходу країни.

Освітні центри «Донбас-Україна» працюють на базі закладів вищої освіти у п’ятьох містах Луганщини: у Кремінній, Лисичанську, Рубіжному, Старобільську, Сєвєродонецьку.

До вишів області зараховано 621 особу. Слід відзначити, що серед найпопулярніших вищих навчальних закладів для абітурієнтів зі Сходу України два з Луганщини – Луганський національний університет імені Тараса Шевченка та Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля.