Прес-центр9 квітня 2018, 23:04

Активні жінки об'єднаних територіальних громад Луганщини навчаються інструментам адвокації та зовнішньої комунікації

Вибираючи методи для проведення власної кампанії адвокасі жінкам, в першу чергу, варто враховувати традиції, менталітет та специфіку конкретної аудиторії.

Тому тренінг, який проходив для жінок Луганщини в Сєвєродонецьку 5-7 квітня 2018 року, в рамках компоненту Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund з адвокасі несе більше практичне спрямування, оскільки тренери Любов Ропало та Павло Пущенко зосереджують більшу частину уваги саме на практичних аспектах, прикладах адвокаційних кампаній, коментарях та пропозиціях щодо дій жінок громади навколо вирішення проблемних питань та задоволення потреб вразливих груп населення.

"Серед найбільш поширених методів адвокасі переважають ті, які часто визначають як «захисні». Але водночас активний, відкритий та ініціативний підхід до адвокасі зустрічається вкрай рідко і найбільше потребує розвитку. Жінки не повинні очікувати ініціативи від органів влади, а першими братись за справу та розробляти власні концепції і політичні рішення.

Сподіваємось, що саме такий підхід стане більш корисним, і, саме головне – сприятиме майбутнім конкретним діям та крокам по відстоюванню своїх прав жінками Луганщини", - зазначила Наталія Бойко, виконавчий директор Луганського РВ АМУ