Прес-центр26 листопада 2018, 15:11

Чмирівська сільська ОТГ зміцнює свою матеріально-технічну базу

Однією з найбільших проблем не тільки Чмирівської об’єднаної громади, а й в цілому Луганської області є погана якість доріг. Багато років не проводився ремонт дорожнього покриття, відсутнє транспортне сполучення між селами громади, не облаштовані тротуари та пішохідні зони для безпечного пересування пішоходів. 

Враховуючи це, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад на суму 2302,00 тис. грн. та коштів місцевого бюджету (197,000 тис. грн.) у Чмирівська ОТГпо-хазяйському придбали універсальний колісний агрегат з широким спектром застосування – автогрейдер та передали на баланс КП «Обрій» Чмирівської сільської ради, яке наразі повністю забезпечує його утримання.

Головна перевага використання цього автогрейдеру є планування (вирівнювання) ґрунтових, піщаних, щебеневих та інших покриттів і насипів, профілювання (пошарове зрізання) і переміщення ґрунту, що дуже актуально для сільської місцевості. Крім того, незамінним автогрейдер стане в зимову пору року, основною функцією якого буде розчищення доріг до віддалених сіл громади, які потерпають від негоди взимку.

Придбання автогрейдера, дало змогу забезпечити населення, підприємств, закладів громади можливостями щодо реалізації необхідних потреб істотного поліпшення якості доріг, проведення робіт з благоустрою майданчиків перед школами та будинками культури, облаштування місць паркування перед будівлями публічного користування, розчищення доріг від снігу в зимову пору року тощо.

За результатами експлуатації набутої техніки Чмирівська громада планує мати:
- підвищення рівня благоустрою території, якості доріг, що дозволить мешканцям громади більш комфортно і швидко отримувати необхідні комунальні послуги;
- розширення обсягу та підвищення якості надання комунальних послуг для мешканців, підприємств, закладів громади;
- підвищення рівня довіри мешканців до громади, завдяки своєчасному очищенню доріг до віддалених сіл під час негоди;
- зменшення експлуатаційних витрат на надані комунальні послуги сторонніх організацій;
- створення додаткового робочого місця.