Прес-центр10 жовтня 2016, 20:10

Децентралізаційний марафон «Луганщина – 2016» завітав до Біловодської потенційної об’єднаної громади

На цей раз Децентралізаційний марафон завітав до Біловодської потенційної об’єднаної громади. За Перспективним планом формування громад Луганської області Біловодська ОТГ створюється у формі ОТГ – район.

На сьогоднішній день вже створено спільну робочу групу, підготовлено спільний проект рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад» і проходять обговорення в сільських громадах.

В рамках децентралізаційного марафону в інформаційній зустрічі прийняли участь усі сільські голови громад. які мають об’єднатися та створити Біловодську ОТГ, а також керівництво районної державної адміністрації та її структурні підрозділи.

Під час проведення інформаційної сесії експерти АМУ розповіли про наступні кроки об’єднання, привели розрахунки бюджету Біловодської ОТГ та відповіли на питання сільських голів.

Серед основних питань, які піднімали сільські голови – це повноваження старости, власні та делеговані повноваження ОТГ, фінансування управління соціального захисту та територіальних центрів, чи не вплине процес об’єднання на занепад сіл, створення опорних шкіл та інше.

Керівництво району цікавило питання забезпечення фінансування державних органів виконавчої влади та їх реформування у зв’язку із децентралізаційною реформою: МНС, МВС, Пенсійний фонд, СЕС, казначейство тощо.