Прес-центр12 жовтня 2016, 12:10

Децентралізаційний марафон провів в Красноріченській потенційній об'єднаній громаді два інформаційних заходи в с.Новолександрівка та с.Бараниківка

В заході приймали участь сільські голови сел. Красноріченське, с.Бараниківка, с.Новомикольське, с.Новоолександрівка, а також активи сіл: депутати, фермери, громадські лідери та просто мешканці. В ході заходу було обговорено питання можливостей створення Красноріченської об'єднаної територіальної громади.

Експерти АМУ привели фінансові показники прогнозного бюджету Красноріченської ОТГ, географічно-економічних переваг майбутньої громади та можливих проектів створення нових робочих місць в сільськогосподарській галузі, сфері мілкої металообробки, логістики та сільсгоспереробці.

В результаті обговорення питань розбудови соціальної інфраструктури, а також збільшення апарату виконавчих органів ради об'єднаної громади було обговорено питання залучення молоді до робочих місць в цих сферах.

В с.Бараніківка наявний багатоквартирний житловий фонд, який не використовується власниками та покинутий в результаті від'їзду із селища в інші регіони України. Було обговорено питання можливостей його використання для залучення ВПО при наявності робочих місць та вирішення юридичних питань власності. Комунальне підприємство с.Бараніківка по обслуговуванню житла знаходиться в скрутному фінансово-економічному становищі, можливо відродити після створення ОТГ в результаті збільшення обсягів ремонтних робіт в нових населених пунктах ОТГ.