Прес-центр10 жовтня 2016, 20:10

Децентралізаційний марафон вивчив історії успіху функціонування Новопсковської ОТГ: спільними зусиллями відновили місток «полутрубка»

На прохання мешканців села Осинове, які проживають під горою Пристін, відремонтувати місточок, що з’єднує це село з Новопсковом, були виконані відновлюванні роботи. Ініціювала ремонт Новопсковська селищна рада. Так, голова Вадим Вікторович Гаєв повідомив у соцмережах про «толоку» і запросив всіх, у кого є можливість, долучитися до роботи.

У придбанні необхідних матеріалів допомогли фермери довколишніх сіл, надавали техніку для проведення необхідних робіт ТОВ «Агрофірма «Закотненська», КП «Новопсковжитло». Близько двох десятків жителів села Осинове відгукнулися на запрошення голови територіальної громади і взяли участь у реконструкції «полутрубки», використовуючи під час ремонту власний інструмент, зварювальний апарат, газовий різак тощо. У "толоці" плідно попрацював і Микола Євгенович Хіміч – староста сіл Осинове, Ікове, Тев’яшеве, Хворостяне.

Ця «толока» - яскравий приклад того, як маючи бажання та підтримку активних жителів можливо зробити безліч важливих та корисних справ на користь громади.

Довідково: Відповідно до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» у Луганській області у Новопсковському районі Новопсковська селищна та Осинівська сільська ради рішеннями від 13 липня 2015 року об'єдналися в Новопсковську селищну територіальну громаду з адміністративним центром у селищі міського типу Новопсков, включивши до її складу села Ікове, Макартетине, Осинове, Тев'яшеве та Хворостяне.