Прес-центр20 серпня 2017, 21:08

Для старост Білокуракинської ОТГ та голів сільських рад Білокуракинського району проведено виїзну консультацію

В Білокуракинській ОТГ проведено виїзну консультацію зі старостами об'єднаної громади та головами сільських рад Білокуракинського району з питань організації системи цивільного захисту населення в умовах децентралізації.

В заході  взяли участь консультанти Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Галина Баташова і Людмила Евсеева, виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області Сергій Тихоновський, директор Луганського ВП Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов, очільники Білокуракинського району, ОТГ, керівники управління з питань надзвичайних ситуацій ЛОДА, представники ДСНС України у Луганській області,

Під час зустрічі було доведено до представників громади вимоги законодавства України щодо організації заходів цивільного захисту, розглянуто на прикладі досвіду Лиманської міської об’єднаної громади Донецької області принципи роботи Центрів безпеки громад.

Галина Баташова, консультант з правових питань Луганського регіонального відділення Асоціації міст України, презентувала присутнім процедуру приєднання. Це було цікаво громадам, які не об'єдналися в Білокуракинську ОТГ у відповідності до Перспективного плану формування територій громад Луганської області ще в 2015 році.

Людмила Евсеева, консультант з бюджетних питань Асоціації міст України, презентувала присутнім розрахунок бюджету ОТГ, розрахунок бюджету ОТГ на одну особу, динаміку надходжень ПДФО, об'єкти оподаткування тощо. Презентація підкреслила переваги функціонування ОТГ, в першу чергу, для сільських громад, які увійшли до складу ОТГ.

Джерело: Луганське РВ АМУ, Асоціація органів місцевого самоврядування Луганської області