Прес-центр10 жовтня 2016, 20:10

Дорога виникає під кроками того хто по ній йде

Децентралізація влади - це двосторонній процес і створені об’єднані громади отримали не тільки повноваження на місцях, а й відповідальність. Наразі у Новопсковській селищній об’єднаній територіальній громаді Луганським регіональним відділенням Асоціації міст України проводиться робота із розробки стратегії розвитку громади до 2020 року. На сьогодні робочою групою сформована система цілей стратегії, однією з яких є «Демократичне врядування – активна громада».

Відповідальне ставлення до управління громадою передбачає не тільки планування, але й життя в теперішньому часі. Так, нещодавно розпочалося втілення в дійсність одного із запланованих стратегічних напрямків розвитку громади «Рідне селище власними руками»: небайдужі та активні школярі втілили в життя свої перші творчі ідеї – обарвили територію дитячого майданчика та прикрасили сходи до річки Айдар вишиванкою, що дало змогу учням відчути себе громадянами, зробивши реальний внесок у розвиток своєї громади. А на 12 серпня у громаді запланували викрасити до Дня Незалежності паркан між цвинтарем та промисловим ринком в жовто-блакитні кольори.

Днями на Новопсковщині вперше пройшов мотофестиваль «Байк-Фест» ІІ у активному форматі рок-концерту, спортивних і байкерських конкурсів, виставки ретро-автомобілів. На офіційному старті байк-фесту були присутні байкери з різних областей України: Луганської, Донецької, Харківської, завітали також байкери з Івано-Франківська, які зараз є військовими та дислокуються на Луганщині.