Прес-центр20 серпня 2017, 23:08

КОГО БОЇТЬСЯ ЦВК? НЕВЖЕ ПУТІНА?

Центральна виборча комісія призначила перші вибори до чотирьох ОТГ у Луганській області. Але не призначила до трьох ключових — Щастинської та Гірської міських та Новоайдарської селищної. Чому ці громади не можуть вільно обрати своїх голову та депутатів? Хоч вони і межують з окупованими територіями, але ж тут живуть українці, які мають право обирати своїх лідерів.

Я не розумію, на кого грає ЦВК! Без жодних пояснень та мотивування, вона гальмує реформу децентралізації у Луганській області!
Ми вважаємо, що вибори там проводити безпечно. Якщо люди там живуть, вони мають повне право голосувати. Не треба боятись виборів! Переконаний люди побачили різницю між життям в Україні і існуванням в так званій ЛНР. Вибори це завжди поступ і зміна, ніхто не маємо права позбавляти наших громадян права обирати своїх керівників.
Звертаюся до представників Луганської області у парламенті: давайте писати звернення до ЦВК, підіймати це питання за трибуною Верховної Ради, звертатися до Володимира Гройсмана. 

Утворені громади хочуть розвиватися. І тому не треба ставить їм палки в колеса, зупиняючи цей рух щонайменше на кілька місяців!

Сергій Філь, заступник голови Луганського ОДА