Прес-центр10 жовтня 2016, 19:10

Кращі практики Луганщини: 22 вересня 2016 року затверджено Стратегію розвитку Новопсковської об'єднаної територіальної громади до 2025 року

Перемога! Рішенням Новопсковської селищної ради об'єднаної територіальної громади 22 вересня 2016 року затверджено Стратегію розвитку об'єднаної громади до 2025 року. Даний документ розроблено за експертної підтримки Луганського регіонального відділення Асоціації міст України в рамках проекту «Експертний супровід проведення реформи місцевого самоврядування та об'єднання територіальних громад в Україні», який здійснюється в рамках програми ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», що реалізується Інститутом громадянського суспільства в партнерстві з Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.

Мета Стратегії Новопсковської селищної об’єднаної територіальної громади до 2025 року полягає у вирішенні спільних проблем мешканців усіх населених пунктів, які увійшли до складу ОТГ та реалізації спільних завдань щодо економічного зростання, підвищення конкурентоспроможності, інвестиційної привабливості, якості життя у громаді через ефективне використання ресурсів та реалізацію спільних інтересів влади, громади та бізнесу

Стратегію спрямовано на місцевий економічний розвиток як процес стратегічного партнерства влади, громади та бізнесу Новопсковської селищної та Осинівської сільської рад, які об’єдналися. Всі території системи розселення об’єднуються розвиненими територіально- виробничими, трудовими та соціально-культурними зв’язками і внутрішньосистемною інженерно- транспортною інфраструктурою, взаємодоповненістю економічної бази та оздоровчо-рекреаційного господарства і тяжіння до системоформуючого центру – селища міського типу Новопсков.

Стратегія розвитку Новопсковської ОТГ ставить перед громадою амбітну мету – перетворити громаду на територію комфортного проживання, де створено рівні умови для всебічного та гармонійного розвитку людини, громаду з наданням якісних адміністративних послуг, із унікальною історико-культурною спадщиною та національними традиціями українського народу. Саме людина стає центром та пріоритетом економічного розвитку об’єднаної громади на тривалу перспективу.