Прес-центр10 жовтня 2016, 20:10

Новопсковська селищна об’єднана територіальна громада розробляє Стратегію розвитку громади до 2020 року

18 липня 2016 року в Новопсковській селищній раді відбулося навчання посадовців місцевого самоврядування.

Близько 20 осіб навчалися розробляти проектні листки для формування плану дій та обговорювали проекти, які увійдуть в основу Стратегії розвитку Новопсковської селищної об'єднаної громади до 2020 року.

Наразі цікавими напрацюваннями є такі проекти:
1) Створення освітнього округу та опорної школи Новопсковської ОТГ.
2) Впровадження ефективного енергоменеджменту та моніторингу енергоресурсів.
3) Упорядкування структури апарату селищної ради та створення нових виконавчих органів.
4) Створення комплексної ефективної системи поводження з твердими побутовими відходами.
5) Створення Центру надання адміністративних послуг.
6) Затвердження Статуту об’єднаної територіальної громади та залучення громадськості до управління.
7) Підтримка сільськогосподарських кооперативів з метою зниження виробничих витрат та максимізації ціни продажу сільськогосподарської продукції.
8) Розбудова соціальних мереж сільської громади шляхом встановлення ділових зв'язків, пропагування локальних ініціатив, фандрайзинг тощо.

Наступного дня виконавчий директор Луганського РВ АМУ Наталія Бойко відвідала сільськогосподарський кооператив "Слобожанський" для беспосереднього вивчення проблематики та збору пропозицій від підприємців.

За результатами зустрічі Микола Романченко, керівник кооперативу "Слобожанський", зазначив, що розвиток сільського господарства - це пріоритетний напрямок розвитку Новопсковської ОТГ, а найголовніший - відродження тваринництва. На сьогодні одна із проблем підприємців - втрата ринків на території окупованого Донбасу (збут м'яса на переробні підприємства м. Луганська). Серед основних проектів майбутнього розвитку ОТГ, на думку Миколи Романченко, мають посідати проекти з підвищення рівня знань та залучення громадськості до управління громадою, проекти щодо соціального партнерства та духовного розвитку молоді.