Прес-центр15 травня 2018, 08:05

О.Слобожан: АМУ вітає підвищення зарплати місцевим службовцям та очікує прийняття закону про службу в органах місцевого самоврядування

10 травня 2018 року Кабінет Міністрів схвалив внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 №268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів». Змінами передбачено збільшення посадових окладів працівникам органів місцевого самоврядування. 

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, коментуючи прийняття Урядом змін до постанови № 268 від 09.03.2006 року,  наголосив, що  збільшення посадових окладів службовцям органів місцевого самоврядування, сприятиме зміцненню кадрового потенціалу органів місцевого самоврядування  та підвищенню фахового рівня  надання послуг на місцевому рівні.

«Асоціація міст України наполегливо та послідовно відстоює питання покращення умов оплати праці місцевих посадовців. Сьогодні ми дякуємо Уряду за схвалення цього рішення та врахування пропозицій АМУ, але ми очікуємо прийняття парламентом закону про службу в органах місцевого самоврядування. Асоціація долучилася до підготовки нового законопроекту і ми сподіваємося, що він найближчим часом буде зареєстрований», - підкреслив О.Слобожан. 
 Джерело: АМУ