Прес-центр10 жовтня 2016, 16:10

Привілля: жвавий діалог з питань децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування.

Привілля зустрічало експертів Луганського регіонального відділення Асоціації міст України активістами та жвавим діалогом з питань децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування.

Після загальних питань етапів об'єднання, результатів та переваг створення ОТГ учасники інформаційної зустрічі перейшли до загальної дискусії. Учасників турбувало основне питання - яким чином буде розвиватися територія сучасного Привілля після об'єднання, чи не занепаде ще більше територія в результаті того, що Лисичанськ буде перебирати на себе і фінанси і кадри і інші ресурси.

Після цього було обговорено можливі механізми захисту та лобіювання інтересів територій, які стають околицями таких великих міст як Лисичанськ. А саме: закріплення в Статуті механізму виділення коштів із бюджету розвитку ОТГ на розвиток такої території із розрахунку відповідно закріпленої суми на одну особу, вибір старости та депутатів до складу міської ради об'єднаної громади, які будуть лобіювати інтереси Привілля.

Депутатів, які були присутні на зустрічі турбували питання місцевого економічного розвитку та проектного менеджменту. Наталія Бойко зазначила, що ОТГ Луганщини можуть розраховувати на підтримку держави у вигляді субвенцій та ДФРР, міжнародних донорських організацій. Але необхідно не забувати про місцевий бізнес, який потребує уваги і підтримки вже сьогодні. Дуже важливо також займатися проектним менеджментом та залучати додаткові кошти ззовні! Це забезпечить економічне зростання території.

Довідково: Привільська міська рада прийняла рішення про членство в Асоціації міст України в грудні 2015 року. По Перспективному плану формування територій громад Луганської області Привільська міська громада має увійти до Лисичанської об'єднаної територіальної громади.