Прес-центр29 травня 2018, 00:05

Розвиток безпечного середовища - пріоритет громади

На Луганщині завдяки активній життєвій позиції мешканців Новопсковської селищної ради впроваджено міні-ініціативу щодо підвищення рівня громадської безпеки через встановлення в місцях великого скупчення людей системи відеоспостереження.

Для створення платформи взаємодії між усіма структурами, дотичними до питань безпеки, ініціативною групою Олени Атабаєвої розроблено міні-проект «Безпека майбутнього-перемога минулого». У ініціативних жінок було чітке усвідомлення того, що починати зміни в громаді треба з себе, що можна змінювати своє власне життя, починаючи навіть з малих справ.

Відповідно до проекту визначені місця розміщення камер зовнішнього відеоспостереження, придбані та встановлені відеокамери на газопроводському дитячому майданчику, на кварталі Тепличний, поблизу місцевого будинку культури та школи. Відтепер зображення з п’яти відеокамер є на моніторі, що знаходиться в КЗ "Новопсковжитло". Дані архівуються і при необхідності можуть стати корисними для відділу поліції.

- Раніше газопроводські матусі, прийшовши з малечою на майданчик, натрапляли на розбиті пляшки алкогольних напоїв та купу недопалків. Такий "героїчний слід" своїх нічних подвигів залишали невідомі після себе в місці відпочинку. Після того, як ми встановили камери, цього неподобства вже не має! - діляться своїми думками ініціативні жінки.

Автори проекту впевнені в тому, що в місцевих мешканців вже не виникне думки швидко їхати відремонтованою дорогою на кварталі Тепличний, чи щось зламати, чи забрати собі додому урну для сміття. Відтепер таких "відчайдух-героїв" окрім відповідальності за правопорушення чекає і "народна слава" з відеодоказами

Джерело: Новопсковська ОТГ, Луганське РВ АМУ