Прес-центр4 жовтня 2016, 17:10

Старобільськ: децентралізаційний марафон продовжується...

У рамках "Децентралізаційного марафону" консультанти Асоціації міст України відвідали Старобільськ Луганської області та обговорили із сільськими головами Старобільського району можливості створення Старобільської об'єднаної територіальної громади.

В інформаційній зустрічі взяли участь голова районної державної адміністрації Анатолій Іванович Гаркавий та голова районної ради Кулачка Микола Олександрович.

Після розгляду правових питань об'єднання територіальних громад та ходу реформування в Луганській області забезпечення ОТГ професійними кадрами у зв'язку із збільшенням учасники ознайомилися із питаннями бюджетної децентралізації та бюджетом потенційної Старобільської об'єднаної територіальної громади.

На підставі Перспективного плану формування територій громад Луганської області Старобільська ОТГ має утворитися шляхом об'єднання Старобільської міської та 17 сільських рад. До об'єднання прогнозний сумарний бюджет всіх рад на 2016 рік складає 30341,84 грн. без урахування трансфертів, після створення бюджет ОТГ має складати 98016,45 грн. З урахуванням освітньої та медичної субвенції бюджет ОТГ збільшиться 193866,95 грн. При цьому ПДФ на одну особу складатиме 1482,17 грн., що майже на 700 грн. вище за середню по Україні.

Серед основних питань учасників турбували питання створення опорних шкіл та доля сільських шкіл, професійне забезпечення ОТГ, державна підтримка ОТГ. Учасники також ознайомилися із позицією керівництва району, а саме - в основі вибору адміністративного центр