Прес-центр24 грудня 2018, 15:12

Сучасні освітні заклади для школярів Біловодської об'єднаної територіальної громади

Раціональне та здорове харчування школярів – це запорука створення здоров’язберігаючого осередку у навчальному закладі, зниження негативних ефектів і наслідків функціонування системи освіти. Основу сучасних підходів до здорового та повноцінного харчування становить впровадження нових схем харчування школярів, використання сучасного високоякісного обладнання, та капітальний ремонт приміщення їдальні, що дозволяє при мінімальних витратах забезпечити якісне та здорове харчування школярів на рівні вимог новітнього освітнього простору.

Задля покращення умов харчування школярів спільно з Біловодською селищною радою, громадською організацією «Данилівська громада» та адміністрацією Новодеркульського ЗЗСО I-III ім. А.В. Пастухова реалізовано проект «Створення належних санітарно-гігієнічних та естетичних умов їдальні Новодеркульського закладу загальної середньої освіти імені А.В. Пастухова, як запорука формування культури харчування дітей», який передбачав проведення капітального ремонту приміщення їдальні Новодеркульського ЗЗСО ім. А.В. Пастухова.

Загальна вартість проекту склала 469,664 тис. грн., у тому числі:
- кошти обласного бюджету - 189,292 тис. грн.;
- кошти місцевого бюджету – 238,728 тис. грн.;
- залучені громадською організацією «Данилівська громада» не бюджетні кошти – 41,644 тис. грн.

Для 124 дітей з 6 сел Данилівського старостинського округу Біловодської об'єднаної територіальної громади, а саме с.Новодеркул, с.Данилівка, с.Третяківка, с.Огороднє, с.Первомайськ та с.Вітрогон удосконалено матеріально-технічну базу шкільної їдальні та облаштовано приміщення їдальні відповідно до санітарно - гігієнічних норм та естетичних вимог.

Створено умови для повноцінного, якісного, збалансованого та доступного харчування учнів, формування у школярів культури харчування, прищеплення навичок здорового способу життя.

Джерело: Біловодська ОТГПУЛЬС Децентралізаційний марафон