Прес-центр3 грудня 2016, 20:12

Власні проекти за бюджетні кошти: гроші – людям задля розвитку!

В Новопсковській об'єднаній територіальній громаді Луганської області з 2017 року впроваджується реалізація Програми бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) за визначеними пріоритетними напрямками: реалізація проектів у сфері житлово-комунальне господарства, соціального захисту, спорту, культури, охорони навколишнього природного середовища.

Метою Програми є залучення громадськості до формування бюджету Новопсковської селищної ради для забезпечення соціально-економічного і культурного розвитку громади та покращення добробуту її мешканців.

Цілі Програми полягають у налагодженні конструктивного діалогу селищної влади та громадськості, включенні останньої у процеси розвитку громади, активізації та посиленні ініціатив, націлених на прогресивне зростання, втіленні конкретних проектів, спрямованих на підвищення якості життя мешканців громади.

Завданнями Програми є реалізація за рахунок коштів бюджету проектів, ініційованих громадянами, які проживають на території громади та вважають найпотрібнішими громаді.

Кожен громадянин може подати до 7 грудня поточного року свою проектну пропозицію яка, у разі відповідності всім вимогам, має всі шанси бути реалізованою.

Бюджет участі – дуже хороший механізм для того, аби знаходити порозуміння між владою та людьми, долати корупцію, робити громаду кращою, а кожного мешканця спонукати відчувати причетність та відповідальність за те, яким буде його громада.