Прес-центр10 жовтня 2016, 20:10

Золоте чи Гірське - у місті Золоте Попаснянського району дискутували щодо визначення адміністративного центру майбутньої об’єднаної територіальної громади

Сьогодні, 13 липня, виконавчий директор Луганського РВ АМУ Наталія Бойко та регіональні консультанти АМУ зустрілися з мешканцями міст Золоте та Гірське Попаснянського району.

Зустріч відбулася за участі заступника голови Луганської військово-цивільної адміністрації Романа Косинського, представників міських рад, що мають увійти до потенційної Золотівської об’єднаної територіальної громади, яка визначена у Перспективному плану формування територій громад Луганської області.

Регіональні консультанти розповідали про сутність реформи, її реальні переваги та проблеми, що можуть виникнути під час впровадження децентралізаційної реформи, методи та форми роботи громади, правове підґрунтя створення громад тощо.

Після основної частини зустрічі відбулася жива дискусія мешканців міст, що мали утворити потенційну об’єднану територіальну громаду.
Який адміністративний центр має бути у майбутньої громади Золоте чи Гірське; державна підтримка вугільних підприємств; як створити та організувати роботу ЦНАП та чи буде він передаватися на баланс ОТГ; як будуть проходити вибори і кому будуть підпорядковуватися амбулаторії та лікарні; чи закриють школи та проблеми малокомплектних шкіл - ось далеко не повний перелік питань, які ставили жителі міст під час дискусії.

За підсумками зустрічі було зазначено, що децентралізація влади – це можливість створення фінансово незалежних громад, без цих змін не буде розвитку ні в селах, ні в містах. Без впровадження повноцінного місцевого самоврядування європейської зразку нам не побудувати європейської України.