Прес-центр6 травня 2020, 18:05

10 об’єктів освітньої та спортивної сфери області планується включити до всеукраїнського проєкту Президента будівництва шкіл, дитячих садочків і стадіонів

Сьогодні в онлайн форматі відбулося засідання комісії при Міністерстві розвитку громад та територій України для оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Участь у його роботі взяла заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Було зазначено, що у зв’язку зі змінами до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» обсяг фінансування бюджетної програми «Державний фонд регіонального розвитку» для області становить 226 846, 922 тис. гривень.

Наприкінці квітня під час засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР, затверджено скоригований Перелік зазначених об’єктів для реалізації у 2020 році.

До нього включено 23 проєкти на суму 226796, 922 тис. гривень. З них 19 перехідних проєктів на суму 189798, 421 тис. гривень та  чотири, які пройшли попередній конкурсний відбір у 2020 році, на суму 36998, 501 тис. гривень.

У рамках реалізації проєкту Президента України будівництва шкіл, дитячих садочків і стадіонів до переліку включено шість шкіл, один дитячий садок та три об’єкти спортивної інфраструктури.

Нерозподілений залишок у сумі 50,0 тис. гривень спрямовано на втілення проєктів-переможців «Всеукраїнського громадського бюджету».

Оновлений перелік направлено на погодження до Міністерства розвитку громад та територій України 29 квітня.