Прес-центр15 травня 2022, 07:05

11 артилерійських атак по Сєвєродонецьку - є влучання в "Азот", технікум, багатоповерхівки, - Сергій Гайдай

Протягом доби поранено чотирьох жителів області.

"Відсотків 40 усіх атак росіян 14 травня прийшлися на Сєвєродонецьк. Ще приблизно стільки ж - на Гірську та Попаснянську громади. Руйнувань дуже багато, - повідомляє начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. - Це - 11 багатоповерхівок у нових та старих районах міста, в декількох з них сталося займання квартир. Росіяни влучили в будівлю технікуму та продовжують нищити "Азот". Вчора зранку після чергового прильоту полум'я охопило один із виробничих цехів".

Зазнали поранень три жителя Врубівки. У Новодружеську поранено жінку, зруйновано два будинки. Ще три - в Лисичанську, де ворог наніс авіаудар, два - в Рубіжному.

Сергій Гайдай вкотре наголосив, що Попаснянська та Гірська громади видаляються росіянами з мапи світу: стало відомо про де'вять зруйнованих будинків в Комишувасі, чотири - в Тошківці, п'ять - в Золотому, два - в Троїцькому.
У Комишувасі також є влучання в будівлі селищної ради та будинку культури.

Є руйнування в Верхньокаменці, Оріховому, Катеринівці.

На фронті Луганщини та Донеччини за учора відбито 12 атак ворога. Знищено: вісім танків, п'ять артилерійських систем, д'евять одиниць бойової броньованої техніки, п'ять ворожих автомобілів.

Підрозділи ППО збили шість безпілотних літальних апаратів типу «Орлан-10» та один тактичний розвідувальний БпЛА «Елерон».