Прес-центр1 серпня 2019, 16:08

12 дітей з Луганської області відвідали інклюзивний табір у Польщі

Така подорож для дітей зі Сходу України організована вже вдруге. Цього разу Польщу відвідали 12 діток з проблемами здоров’я із Луганської області та діти, які мають статус ВПО.

Підготовка до інклюзивного табору тривала майже півроку.

Як розповідає директор Луганського центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями Тетяна Баранцова, дітям з Луганщини дуже сподобалось в Польщі, а насичена програма дала можливість юним учасникам розкрити свої таланти.

Так, в перший день для дітей організували зустріч в муніципалітеті м. Вроцлав та участь у фестивалі. Також протягом десяти днів на них очікували інклюзивні заняття в басейні, різноманітні майстер-класи,  екскурсії.

Організаторами табору виступила Фундація PTACH, а також Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями, Луганська обласна молодіжна ГО «АМІ-Схід» за підтримки Луганської облдержадміністрації.

До організації активного відпочинку дітей долучились жителі Вроцлава та українці, які проживають у місті, волонтери та організації – Dolnośląski спеціальний шкільно-виховний Центр для незрячих та слабозорих дітей, японські волонтери, транспортна компанія Naszbus.