Прес-центр4 квітня 2018, 16:04

12 квітня відбудеться перша в 2018 році відправка призовників до лав ЗСУ, – брифінг

Про проведення призову на строкову військову службу до лав Збройних Сил України навесні 2018 року на брифінгу для ЗМІ доповів начальник відділу комплектування та призову, заступник військового комісару Луганського обласного військового комісаріату Олексій Сіроштан.

Він зауважив, що вже розпочалася комплектація команд для подальшої відправки призовників до лав Збройних Сил України. На обласному рівні перша з них відбудеться 12 квітня. Тому в містах і районах відправки відібраних до команд триватимуть до 6 квітня.

Розподіл і призначення здійснюються пропорційно з урахуванням потреби і наявності призовних ресурсів як до ЗСУ, так і для інших військових формувань.

Зазначимо, що на строкову службу призивають придатних за станом здоров’я громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частити виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку.

Наразі на весняний призов викликані близько 4000 осіб. На сьогодні до військкоматів з’явилися приблизно 2000 з них. Спроможних нести службу в військових частинах виявилося 200 осіб. Інші або відправлені на до обстеження, або мають право на відстрочку.

«Ми проводимо якісний відбір, ретельно вивчаючи особові справи, інші документи призовників, особисті морально-психологічні якості, фізичний розвиток, стан здоров’я, освітню та спеціальну підготовку, сімейний стан та інше», – відзначив Олексій Сіроштан.

Згідно з відповідним Указом Президента Україна, тим, хто проходить строкову військову службу, виплачується грошова допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня поточного року.

Сформовані команди будуть направлені до навчальних центрів, де отримають дефіцитні військово-облікові спеціальності. До зони бойових дій призовників строкової служби не відправлятимуть.