Прес-центр14 грудня 2022, 10:12

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Звернення начальника Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дорогі земляки! Шановні співвітчизники!

Сьогодні вся Україна з великою вдячністю віддає шану ліквідаторам аварії на ЧАЕС, вклоняється світлій пам’яті героїв, які врятували нашу землю від поширення радіаційної загрози.
Дякую людям різних професій, які, ризикуючи життям та здоров’ям, доклали титанічних зусиль для приборкання «мирного атома».

Втім є на мапі світу державне утворення, що ніколи не вчиться на власних помилках. Ця держава – помилка еволюції, для якої шантаж ядерною зброєю – це спосіб вести будь-які дипломатичні стосунки. За ефемерним «правом сильного», росія погрожує нанести по території України ядерний удар, або зробити з однієї з наших атомних електростанцій «брудну бомбу». Це ставить під загрозу не тільки населення нашої країни, а і тієї ж рф та країн Європи.

Рік тому в Сєвєродонецьку ми урочисто відкривали меморіальний комплекс – пам’ятник «Героям Чорнобиля» на вашу честь, а через два місяці, нашу рідну Луганщину понівечать російська війська. Переконаний, що після звільнення наших рідних міст, ми відновимо усе те, до чого доторкнулись брудні руки окупанта, у тому числі і меморіал.
Шановні герої-ліквідатори, я щиро бажаю вам і вашим родинам добробуту, щастя, довгих і щасливих років життя.
Слава Україні!

Начальник Луганської обласної
військової адміністрації Сергій ГАЙДАЙ