Прес-центр16 червня 2021, 09:06

15 червня відбулося тестування з географії – останнє випробування основної сесії ЗНО

В області функціонували 11 пунктів проведення ЗНО з географії у Сєвєродонецьку та Старобільську, де було створено 170 аудиторій.

На пунктах створено комфортні та безпечні умови. Пункти оснащено в достатній кількості захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами.

До проведення ЗНО залучено 426 педагогічних працівників, які раніше пройшли навчання та інструктаж.

Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з географії зареєструвалось 2506 учасників, з них 1767 осіб взяли безпосередню участь у тестуванні, що складає 70,5 % від загальної кількості зареєстрованих.

Допуск учасників до пункту проведення ЗНО розпочався о 09.50 та продовжувався до 10.50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію та візуальний огляд учасників на предмет виявлення ознак гострих респіраторних захворювань.

Зовнішнє незалежне оцінювання з географії розпочалось об 11 годині. Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 15.06.2021 року № 108 під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням спеціальних приладів (металодетекторів). Одного учасника було позбавлено права продовжувати роботу у зв’язку з порушенням ним правил проведення ЗНО. У учасника було виявлено мобільний телефон.

За перебігом зовнішнього незалежного оцінювання на пунктах тестування, розташованих у м. Сєвєродонецьк, спостерігав директор Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти Володимир Власов.

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з географії складався з 54 завдань чотирьох форм, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту, дорівнює 90 балам.

Результат виконання завдань тесту буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти.

Окрім того, за бажанням випускника, результат виконання завдань тесту може бути зарахований як державна підсумкова атестація з географії.

Результати ЗНО з географії будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників не пізніше 30 червня 2021 року. Одночасно заклади загальної середньої освіти отримають результати державної підсумкової атестації випускників.

Установлення порога «склав/не склав» та визначення результатів ЗНО з географії відбудеться 25 червня.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об'єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з географії відбудеться 14 липня.

Нагадуємо, додаткова сесія ЗНО-2021 триватиме з 29 червня по 14 липня 2021 року. Всі учасники, які зареєструвалися для участі в ЗНО під час додаткової сесії, будуть запрошені до Сєвєродонецька, де створено 2 пункти проведення додаткової сесії.