Прес-центр9 грудня 2016, 12:12

16 днів проти насильства на Луганщині: проведено третій виїзний відкритий дискусійний майданчик із протидії насильству

У Луганській області продовжується акція «16 днів проти насильства». У її рамках в Біловодському районі проведено черговий відкритий дискусійний майданчик із протидії насильству. Цей захід став третім і заключним у серії виїзних заходів, до участі у яких залучено суб’єктів взаємодії із протидії насильству із усіх міст і районів області.У заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, члени обласного та районних координаційних рад з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми.

Учасників заходу зустрічали учні Біловодської гімназії, які провели флешмоб, яким показали своє несприйняття будь-яких проявів насильства. У рамках відкритого дискусійного майданчика обговорено тему підтримки дітей та їх захисту від насильства і жорстокого поводження відповідно до Конвенції ООН про права дитини. У заході взяли участь представники двох прикордонних районів, де підвищені ризики торгівлі людьми, тому учасники також приділили увагу зазначеному питанню.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук наголосила на важливості організації змістовного дозвілля дітей, що сприятиме формуванню світогляду, позбавленого насильства.

Цікавим досвідом із організації профілактики та допомоги постраждалим від домашнього та ґендерного насильства поділилися представники мобільних бригад психосоціальної допомоги Фонду народонаселення ООН і Української фундації громадського здоров’я та організації MDM, які працюють у Станично-Луганському районі, що знаходиться на лінії розмежування й досі потерпає від збройного конфлікту.