Прес-центр28 листопада 2016, 10:11

16 днів проти насильства на Луганщині: у Сєвєродонецьку створено мурал

На Луганщині стартував обласний етап щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». У Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок в місті Сєвєродонецьку відкрито мурал. Мурал – це живопис на архітектурних спорудах.

З ініціативи Фонду народонаселення ООН в Україні малюнок «Зупинимо насильство над жінками» нанесено на триповерхову будівлю Сєвєродонецької дитячої юнацької спортивної школи, яка розташована за  адресою: вул. Федоренка, 33.

Долучилися до відкриття муралу члени обласної Координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, зокрема, її голова, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик. У своєму виступі вона акцентувала увагу на важливості роботи в напрямку протидії різним видам насильства, що особливо актуально в умовах військової агресії проти нашої країни.

Слід зазначити, що всі учасники акції долучилися до завершення створення муралу – поставили помаранчеві відбитки долонь на знак єднання проти насильства.