Прес-центр18 травня 2021, 15:05

170 представників зі Східної України навчаються демократичному врядуванню

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у відкритті навчання за Програмою розбудови потенціалу громадського сектору Східної України в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» в режимі ZOOM-конференції.

На початку заходу вона подякувала команді проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» та Фонду Східна Європа за цю надважливу для області програму. Адже ефективна співпраця з інститутами громадянського суспільства є стандартною вимогою для успішної діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування.

За її словами, у Луганській області близько двох тисяч громадських об’єднань, більшість з них не мають належного досвіду програмного менеджемнту та фандрайзінгу, тому перші 170 студентів не стануть останніми випускниками академії.

«Луганська облдержадміністрація завжди охоче сприяє будь-яким ініціативам, спрямованим на розвиток громадського сектору, стимулювання участі ОГС в соціально-економічному розвитку області», – наголосила заступник голови ОДА Катерина Безгинська.

Учасники програми зможуть позмагатися за грант на реалізацію командного проєкту розміром до 200 тис. грн, а також комунікаційні ваучери для розвитку своєї організації. Це дуже важливо, адже наразі фінансувати діяльність інститутів громадянського суспільства за рахунок бюджетних коштів практично не можливо.

Бажаємо усім, хто успішно пройшов відбір на навчання, не тільки отримати нові знання, розширити можливості для розвитку своїх організацій, а й стати справжніми лідерами у власних громадах.