Прес-центр19 листопада 2020, 15:11

183 кілометри доріг на Луганщині відремонтують за рахунок коштів МБРР та ЄІБ

Луганська область на відновлення доріг отримає 65 мільйонів доларів позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку та 100 мільйонів євро позики від Європейського інвестиційного банку у рамках проєкту «Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження (Проєкт 3В)». Відповідні фінансові угоди очікується підписати до кінця року, щоб вже навесні розпочати роботи.

За словами Міністра інфраструктури Владислава Криклія, азовський та східний регіон залишаються для України одним із пріоритетів відновлення інфраструктури, а впровадження цього проєкту сприятиме розбудові Луганщини. 

«Дякую Міністерству інфраструктури за сприяння в залученні інвестицій. На ці гроші ми відремонтуємо 183 кілометри автошляхів області. Коли отримаємо кошти, одразу проведемо тендерні процедури, щоб вже навесні розпочати роботи, – поінформував голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай. – Я вже казав, що буде відремонтовано так званий трикутник Сєвєродонецьк – Сватове – Старобільськ. Крім того, відновимо дорогу між Сватовим та Троїцьком. Сподіваюсь, наше співробітництво із Міжнародним банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком щодо відбудови Луганщини триватиме і надалі».

Зазначимо, що відповідно до умов реалізації Проєкту ЗВ, кошти будуть спрямовані на капітальний і поточний середній ремонти ділянок автошляхів Н-26 Чугуїв-Мілове, Р-66 КПП «Демино-Олександрівка»-Сватове-Лисичанськ-Луганськ, Т-13-02 КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Бахмут.