Прес-центр30 травня 2022, 13:05

1 червня буде презентовано книгу «Листи на фронт: діти Луганщини – своїм захисникам»

День міста Сєвєродонецьк зустрів в напівоточенні російських ворогів, під звуки вибухів та артилерійську канонаду. Щоб підтримати мешканців Сєвєродонецька та їхніх захисників, в Управлінні зв’язків з громадськістю Збройних Сил України підготовлено до друку книгу «Листи на фронт: діти Луганщини – своїм захисникам».

До книги ввійшли прозові та поетичні твори, які учні навчальних закладів Луганської області присвятили військовослужбовцям Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, що звільнили міста Луганщини в 2014 році і протягом восьми років надійно захищали їх від російського агресора.

В цих «Листах на фронт», написаних взимку 2021 року, напередодні повномасштабного вторгнення армії рф, юні луганчани розповідають про свої спогади та сподівання, свідчать про пережите, малюють яскравий образ своїх захисників словами і фарбами.

«Видання книги планувалось на березень 2022 року, але через російське повномасштабне вторгнення її публікація була відкладена. На даний час книга підготовлена до друку і буде презентована суспільству 1 червня, в День захисту дітей. Частина тиражу буде передана дітям Луганщини – учасникам та переможцям конкурсу; основний тираж планується передати до військових частин, які нині героїчно тримають оборону міста, яке за 88 днів облоги вже заслужило право отримати статус Місто Героїв», – повідомив начальник Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України полковник Богдан Сеник.

«Сьогоднішні непрості часи загартували кожного з нас, перевірили на міцність і відданість національним інтересам України. Ми переможемо і напишемо нову історію Сєвєродонецька, міста Незламних!» – написав до Дня міста в своєму акаунті Сергій Гайдай, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

«Ми усе витримаємо і мир повернеться на нашу землю! Віримо у ЗСУ! Слава Україні!» – пишуть на сторінках соцмереж мешканці Сєвєродонецька, які були змушені відсвяткувати свій День під обстрілами або далеко за межами міста.