Прес-центр1 грудня 2017, 09:12

1 грудня – річниця Всеукраїнського референдуму про підтримку Акту проголошення незалежності України

1 грудня 1991 року, понад 80 % жителів Луганської області разом з усією країною визначили долю нашої держави – підтримали Акт проголошення незалежності України на Всеукраїнському референдумі.

Ця визначна дата стала поштовхом до державотворення у новітній історії України, розквіту національної культури та формування самосвідомості.

Ця доленосна подія підтвердила віковічне прагнення українського народу до свободи, незалежності та права самим обирати своє майбутнє.

Підтримка та прихильність, яку виказали громадяни на Всеукраїнському референдумі, стали втіленням бажання переходу від радянського минулого до демократії.

Впродовж 26 років наша країна та її громадяни знали часи перемог та болючого горя.

Революція Гідності стала тою рушійною силою, яка надихнула безповоротний процес демократизації країни та формування сучасної політичної нації.

«Майже чотири роки Україна захищає свій суверенітет та територіальну цілісність від військово-політичних посягань східного сусіда. Це війна за незалежність нашої держави», – зазначив у коментарі з нагоди річниці Всеукраїнського референдуму про підтримку Акту проголошення незалежності України голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.