Прес-центр19 вересня 2016, 15:09

22 вересня Україна проведе «День без автомобілів»

У рамках виконання Національного плану дій з енергоефективності на період  до 2020 року в Україні щорічно будуть проводитись «Дні без автомобілів».

 

Така акція є важливим елементом інтегрованої політики сталого енергетичного розвитку нашої держави. ЇЇ метою є впровадження принципів свідомого екологічного способу життя, відповідального ставлення до навколишнього середовища та скорочення шкідливих викидів в атмосферу.

 

Розуміючи, що в сучасних умовах повністю відмовитися від автомобілів просто неможливо, щоб нагадати громадськості про проблеми, які несе з собою автотранспорт, 22 вересня власникам автомобілів та мотоциклів буде запропоновано на добу віддати перевагу пересуванню пішки, на велосипеді або громадському транспорті.

 

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України вважає, що при належній підтримці ініціативи, економія енергоспоживання може сягати 20 тис одиниць енергії у нафтовому еквіваленті на рік.

 

Нагадуємо, що традиція проводити «День без автомобілів» започаткована у Англії у 1997 році, а ще через рік до неї долучилась Франція. Тоді цей день відзначили всього близько двох десятків міст.

 

Проте вже у 2001 році до руху офіційно приєдналися більше тисячі міст в 35 країнах світу.